2-hackTM-logo

Aplicatii cu date deschise pentru orase inteligente

0 Flares 0 Flares ×

In perioada 6-8 noiembrie 2015 s-a desfasurat la Timisoara un nou maraton de programare – HackTM, care a adunat aproximativ 350 de participanti. In cadrul evenimentului, una dintre sectiuni a fost cea de Open Data & City Projects care se pare ca a avut cea mai consistenta participare.

Printre proiectele care au ocupat primele locuri se numara City Happiness Index, un instrument de masurare comparativa a starii de „fericire” a unui oras, sensori speciali pentru urmarirea bicicletelor din oras in cazul in care acestea sunt furate, aplicatii de monitorizare si administrare de catre administratia publica locala sau/si de catre cetateni a statutului a permiselor de constructie din orasul Timisoara.

Dupa cum vedeti, majoritatea acestor proiecte si initiative au la baza cateva concepte simple – nevoia de transparentizare a activitatii administratiei locale, sustinerea si consultarea comunitatii locale in diverse probleme, ajutorarea cetatenilor si, nu in ultimul rand, construirea unui oras cu cetateni multumiti.  Toate acestea se incadreaza in angajamentul luat de Romania in 2012 pentru „deschiderea datelor guvernamentale” si asigurarea unui aparat guvernamental cat mai transparent – angajament ce este parte din Open Government Partnership, o initiativa internationala coordonata la nivel national de Cancelaria Primului Ministru prin Departamentul de Servicii Online si Design. Indiferent de schimbarile politice urmatoare, speram ca aceste angajamente, precum si munca si rezultatele importante obtinute acolo de catre echipa DSOD vor fi recunoscute si continuate.

City Projects Track este platforma pe care puteti gasi mai multe detalii despre proiectele la care s-a lucrat si echipele din spatele lor.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *