Travelers of Bucharest

Bucurestiul prin ochii turistilor straini – un ghid online

42 Flares 42 Flares ×

Va invit sa descarcati un ghid online al orasului Bucuresti, asa cum a fost el vazut prin ochii turistilor straini. Ghidul poate fi descarcat online gratuit.

Proiectul apartine unor tineri – Alex Filip (blog de travel si antreprenor) si Dragos Asaftei (fotograf) si a fost inspirat de initiativa Humans of New York, dar readaptat astfel incat orasul Bucuresti sa poata fi descris prin ochii turistilor straini.

Practic, ce au facut cei doi co-fondatori si echipa lor? S-au plimbat foarte mult prin Bucuresti, au intrat in legatura cu turistii straini intalniti si le-au cerut parerea despre oras si tara, i-au fotografiat si au postat povestile lor pe pagina de Facebook a proiectului – Travelers of Bucharest.

Toate aceste informatii au cost „impachetate” intr-un ghid cu o grafica frumoasa, usor de parcurs si plin cu informatii utile (atat pentru straini cat si pentru romani!), ce poate fi descarcat online in mod gratuit. Ghidul include 4 trasee cu peste 80 de obiective turistice.

Efortul a fost pe masura:

  • Peste 600 turisti straini fotografiati din peste 60 de tari
  • 190 km parcursi la pas prin Bucuresti
  • 90 de ore de fotografiat
  • 330 povesti publicate & 8.700 fani pe Facebook

Ma bucur sa vad astfel de proiecte, sunt un exemplu foarte bun de promovare creativa a unui oras prin instrumente moderne de comunicare. Sper ca Alex si Dragos sa continue proiectul si le urez mult succes. Cu siguranta noi vom folosi ghidul ori de cate ori vom avea ocazia cu partenerii nostri veniti in vizita! :)

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *