Logo eveniment Hackaton Young Citizens for Europe

Despre Hackathonul Young Citizens for Europe si comunitatea Romanian IT

0 Flares 0 Flares ×

Vacanta de 1 mai a trecut cu bine, astfel ca revenim cu vesti calde despre cateva proiecte foarte interesante:

Inscrie-te in Hackathonul: „Young Citizens for Europe” (6-7 mai)

Esti pasionat de IT si convins de beneficiile Uniunii Europene? Vrei ca tinerii sa fie mai informati despre UE si mai implicati civic? Ai o idee de aplicatie sau joc care sa faca acest lucru? Danube Youth Alliance te asteapta pe 6-7 mai la Hackathonul: „Young Citizens for Europe” pentru a realiza impreuna o aplicatie si un joc care sa ridice nivelul de informare si de implicare civica a tinerilor privind Uniunea Europeana.

Pe perioada hackathonului si a realizarii ideilor vei fi sprijinit de echipa de mentori, profesionisti, fostii coordonatori GovITHub, precum si de experti privind functionarea Uniunii Europene. Mai apoi, aplicatia si jocul vor fi lansate pe 17 mai intr-un eveniment organizat de Danube Youth Alliance.

Hackathonul Young Citizens for Europe cauta sa alcatuiasca o comunitate de tineri entuziasti, pasionati de IT si convinsi de beneficiile Uniunii Europene care sa lucreze incepand cu hackathon-ul timp de 10 zile pentru a realiza o aplicatie si un joc despre democratia europeana pentru a ridica nivelul de informare asupra Uniunii Europene in randul tinerilor printr-un mijloc digital accesibil.

Evenimentul este desfasurat in cadrul proiectului Promotori pentru Democratia Europeana, initiat de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania si este organizat de asociatia Danube Youth Alliance Romania, cu sprijinul Smart Everything Everywhere si Webby-Soft.

Afla mai multe detalii pe website-ul oficial. Ne vedem acolo!

 

Stii despre Romanian IT, comunitatea globala a romanilor din tech?

Comunitatea Romanian IT va functiona in baza unei retele de centre la nivel international, care vor reprezenta punctele de reuniune si de organizare de evenimente de networking, conferinte, meetup-uri si hackatons. Scopul este de a incuraja colaborarea si dezvoltarea de relatii intre studentii, specialistii, antreprenorii si potentialii investitori din sectorul IT. Daca te atrage idea implicarii in imbunatatirea serviciilor publice si a societatii, esti invitat sa te alaturi comunitatii din Romania – exista centre la Cluj, Bucuresti si Timisoara.

In cadrul Romanian IT exista si programul „Find my mentor„, dedicat membrilor comunitatii Romanian IT, membrilor LSRS care activeaza in domeniul IT si ale oricaror alte organizatii romanestic cu profil tehnic.

Studentii, tineri profesionisti, antreprenorii la inceput de drum au deseori nevoie de sfarturi si indrumare, fie pentru alegerea unei cariere, pentru a-si dezvolta abilitatile profesionale si personale sau de leadership.

Acest program le permite menteelor sa discute despre telurile lor profesionale cu experti in domeniu si sa invete din experienta si provocarile celor care deja au parcurs trasee vocationale similare.

 

 

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *