MAPN

Despre transformarea comunicarii institutionale: DigiGov aprilie

0 Flares 0 Flares ×

In cea mai recenta intalnire a retelei de networking a comunicatorilor din administratia publica, DigiGov, am discutat despre transformarea comunicarii institutionale prin integrarea noilor tehnologii.

Editia din luna aprilie a fost gazduita de Ministerului Apararii Nationale iar acest parteneriat nu a fost intamplator – MApN are cea mai de succes pagina institutionala de Facebook din Romania, cu peste 107.000 Likes.

Membrii DigiGov au beneficiat de prezentari interesante atat din partea unor inalti reprezentanti institutionali (precum domnul Radu Puchiu, Secretar de Stat in cadrul Cancelariei Primului Ministru si doamna Otilia Sava, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Apararii Nationale) cat si si din partea unuia dintre cei mai importanti consultanti social media (Cristian Manafu). Ne-am bucurat sa intram in legatura directa, la distanta, cu departamentul de comunicare al NATO, prin participarea doamnei Alina Coca, Ofiter de Presa. Nu in ultimul rand, reteaua a beneficiat de experienta impartasita de echipa de comunicare online a Ministerului Apararii Nationale, condusa de doamna Cristina Iacobut cu care deja ati facut cunostinta cu ocazia unui interviu mai vechi realizat de echipa noastra.

Asa cum i-am spus inca din timpul evenimentului, am apreciat foarte mult modul inovativ in care doamna Otilia Sava vede comunicarea institutionala, in special cea a unui institutii precum un minister al apararii:

Retelele sociale pot contribui la promovarea unei institutii publice prin “povesti”. Comunicarea este astfel mult mai umana, mult mai apropiata de cetateni. Comunicarea este facuta de oameni, nu de institutii. Ministerul Apararii este un exemplu al modului in care o institutie restrictiva din punct de vedere al comunicarii isi poate gasi “o voce” in mediul online si se poate apropia de cetateni prin imagine, text si evenimente ne-conventionale.

Cred ca este o sinteza foarte frumoasa, simpla si atat de atotcuprinzatoare asupra a ceea ce ar trebui sa fie comunicarea institutionala moderna – umana, inovativa, simpla, integranta a tot ce ii poate oferi noua tehnologie.

Stati cu ochii pe Ministerul Apararii Nationale, ne pregateste niste surprize foarte interesante si sunt convinsa ca vor continua sa fie un exemplu de bune practici pentru multe institutii publice (si chiar private) din Romania!

Reteaua DigiGov are ca scop facilitarea comunicarii si schimbul de experiente si bune practici intre institutiile statului, societate civila, jurnalisti, bloggeri dar si comunicatori din reprezentantele institutiilor publice straine in Romania pe teme legate de comunicare institutionala in mediul online.

DigiGov este o retea interna, cu intalniri regulate (lunare), iar fiecare dintre aceste intalniri are  o tema de discutii specifica – temele sunt de obicei stabilite din randul practicilor de lucru ale participantilor.

Daca va doriti sa participati (in conditiile in care lucrati in departamentul de comunicare al unei institutii publice, fie ea locala sau centrala) este incurajat sa ne trimita un email scurt la una dintre adresele de mai jos:

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *