graph-12287

Stiri din lumea diplomatiei digitale

5 Flares 5 Flares ×

Uniunea Europeana ofera premii in valoare de €400 000 in cadrul celei mai importante competitii dedicate aplicatiilor online. Scopul concursului este de a crea aplicatii noi care sa vina in sprijinul dezvoltarii oraselor si afacerilor “inteligente”. Competitia este coordonata de Campus Party, cel mai mare forum tech din lume, iar juriul va fi format din specialisti IT din Consoltiul FI-WARE Consortium. Iata cum te poti inscrie in concurs!

Prim-ministrii Estoniei si Finlandei au semnat in premiera mondiala un acord bilateral prin intermediul tehnologiilor digitale. Mai exact, au semnat tratatul de la distant (din Talin respective Helsinki) prin intermediul unor carduri electronice.  Puteti afla mai multe de aici.

Saptamana trecuta lumea intreaga s-a confruntat cu un eveniment trist – moartea lui Nelson Mandela. Cu aceasta ocazie, liderii institutionali si politici ai lumii au ales sa isi exprime regretele si gandurile cu ajutorul Twitter. A fost creat si un hashtag oficial, #RIPNelsonMandela, iar pe Storify puteti vedea o colectie a  who said what about one of the greatest heroes of our time

Social Media este un partener de incredere pentru agentiile de stiri, este una din principale concluzii ale reuniunii de la Sibiu a Adunarii Generale a Asociatiei Agentiilor de Presa din Balcani (ABNA-SE), eveniment organizat in premiera in Romania de catre Agentia Nationala de Presa AGERPRES, care detine incepand de luni, pentru prima data, presedintia acestei asociatii.

Noul Ministru de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, este, la 27 de ani, cel mai tanar ministru de dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial. Desi este privit cu scepticism din cauza putinei experiente in relatii internationale, Kurz este un expert in comunicarea prin noile tehnologii. Asa cum noteaza si Luca Niculescu, e de urmarit cum va arata diplomatia austriaca in urmatorii ani.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *