vineEU

Stirile de vineri din diplomatia digitala

6 Flares 6 Flares ×

Săptămâna aceasta a fost la fel de plină de evenimente importante şi articole interesante în domeniul diplomaţiei digitale. Iată câteva dintre ele:

  • Vă recomandăm să citiţi o analiză foarte interesantă realizată de Matthias Luefkens (@luefkens) și Marek Zaremba – Pike (@marekzp), care evaluează modul în care Parlamentul European – una dintre cele mai active instituții publice pe Twitter – comunică prin mesajele de 140 de caractere și care este impactul lor.
  • S-ar putea să fiţi interesați să urmăriţi online o conferință organizată de Austria în cursul săptămânii viitoare, intitulate „Shaping the Digital Environment – Ensuring our Rights on the Internet” . Mai multe informații pot fi găsite aici.
  • Am descoperit o listă de aplicații mobile, realizată de către Kevin Barta (@Kevin_Barta), care pot fi utilizate pentru diplomație digitală.
  • O altă listă foarte utilă enumeră conturile pe YouTube ale guvernelor și ministerelor de externe.
  • V-aţi întrebat vreodată de ce social media au un rol atât de important pentru Statele Unite? Atunci vă îndreptăm atenţia către acest articol.

Lectură plăcută!

You Might Also Like

Published by

Andra Alexandru

Specialist în Comunicare și Relații Internaționale, cu experiență profesională în diplomație publică și comunicare instituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *