Untitled

Ghid de comunicare in social media pentru administratia publica din Romania

116 Flares 116 Flares ×

Încă de la lansarea proiectului, anul trecut, am vorbit despre importanța unei viziuni strategice și a unei abordări coordonate în ceea ce privește comunicarea instituțiilor publice pe rețelele sociale. Anul acesta am concretizat îndemnul nostru, venind astfel în întâmpinarea comunicatorilor din administrația publică românească, cu un ghid de comunicare pentru patru din principalele rețele populare în acest moment printre publicul autohton și cel extern: Facebook, YouTube, Twitter și Google+.

Acest proiect s-a conturat în parteneriat cu Cancelaria Primului Ministru al României, prin intermediul Departamentului pentru Servicii Online și Design, a căror membri le mulțumim pentru sprijinirea procesului de modernizare a administrației publice.

Noi considerăm acest ghid un punct de plecare, o resursă liberă, deschisă, de informații practice pentru utilizarea rețelelor sociale în comunicare oficială a instituțiilor, plecând de la elemente de bază și continuând până la aspecte mai avansate.

Există deja exemple de instituții centrale sau locale din țară, care nu doar că au îmbrățișat acestă formă de comunicare, dar care comunică eficient și într-un mod adaptat profilului instituțional și al categoriilor specifice de public țintă.

Suntem convise că prin acces la informații, deschiderea celor din departamentele de comunicare și a liderilor instituțiilor, training-uri, cursuri de formare, entuziasm și multă practică, fiecare instituție din România poate deveni un model de bună practică pentru comunicarea în mediul online.

Ghidul poate fi accesat integral aici.

Iar pentru informații suplimentare, training-uri sau prezentări, ne puteți contacta la

Andra – andra@digitaldiplomacy.ro

sau

Andreea – andreea@digitaldiplomacy.ro

 

You Might Also Like

Published by

Andra Alexandru

Specialist în Comunicare și Relații Internaționale, cu experiență profesională în diplomație publică și comunicare instituțională.

2 thoughts on “Ghid de comunicare in social media pentru administratia publica din Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *