DigiGovfebr

Infografia – modalitatea prin care datele pot deveni atractive

0 Flares 0 Flares ×

Ediția lunii februarie a clubului DigiGov a avut o temă specială și deosebit de utilă pentru instituțiile publice din România. De data aceasta am vorbit despre ”Data Visualisation”, un concept care desemnează reprezentarea vizuală a datelor într-un format concis și într-un mod eficient.

Invitatul care a prezentat acest domeniu de activitate, cu focus pe infografie ca subset al data visualisation, a fost Gabriel Frăsineanu, Managing Partner Krogen Creative Studios.

Gabriel a indicat principalele motive pentru care transpunerea vizuală a datelor reprezintă un mod mai eficient de diseminare a unor informații complexe și poate greu de descifrat nu doar pentru publicul general și fără cunoștințe în respectivele domenii, ci și pentru partenerii din proiecte sau chiar pentru proprii colegi/ lideri din instituție. Iar infografia poate fi atât atractivă, cât și spectaculoasă, datorită formelor în care poate fi realizată: Infografia statică, Infografia video, Infografia interactivă etc.

Exemple de utilizare a infografiei avem și în sectorul public din România, însă există mult mai mult potențial pentru proiecte în ceea ce privește această activitate. Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta aici.

Mulțumim American Corner București pentru sprijinirea și găzduirea acestei ediții!

You Might Also Like

Published by

Andra Alexandru

Specialist în Comunicare și Relații Internaționale, cu experiență profesională în diplomație publică și comunicare instituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *