DDCVER1

Unde găsim instituțiile publice din România în social media?

0 Flares 0 Flares ×

Prin intermediul acestui articol lansăm un apel de crowdsourcing către voi, pentru a contribui la efortul nostru de a realiza o bază de date cu prezența instituțiilor românești pe rețelele sociale.

Pe parcursul mai multor articole, atât eu, cât și Andreea, am menționat de ce este important ca instituțiile publice să aibă o prezentă activă în mediul online și prin asta înțelegând nu doar un website accesibil și updatat, ci și conturi pe rețele sociale, care să fie întreținute și utilizate eficient.

Totodată, este la fel de important ca noi să le urmărim, în special pe acelea pe care le considerăm relevante pentru propriile interese, fie că sunt la nivel local, regional, central sau internațional. Urmărind informațiile pe care le prezintă și interacționând cu aceste instituții prin noile mijloce care ne sunt puse la dispoziție, avem ocazia de a le atrage atenția la nereguli, de a le mulțumi pentru anumite decizii sau acțiuni corecte, de a schimba modul în care funcționează și, în definitiv, de a contribui activ la dezvoltarea societății în care trăim.

Însă, pentru toate acestea trebuie să știm mai întâi prin intermediul căror rețele sociale comunică aceste instituții. De aceea ne-am hotărât că ar fi foarte util să realizăm o bază de date și vom începe prin intermediul acestui articol cu instituțiile naționale centrale.

Așadar, veți găsi aici un document online, Google docs, în care puteți introduce link-uri către conturile pe rețelele sociale ale instituțiilor incluse, precum și a liderilor lor. Noi am introdus deja date pentru câteva din aceste instituții, însă mai sunt destule care trebuie verificate.

Vom lăsa deschis documentul până vineri, 14 februarie 2014, urmând ca apoi să realizăm o analiză a datelor care rezultă din acest demers.

Sperăm să primim sprijinul vostru și vă mulțumim anticipat!

You Might Also Like

Published by

Andra Alexandru

Specialist în Comunicare și Relații Internaționale, cu experiență profesională în diplomație publică și comunicare instituțională.

5 thoughts on “Unde găsim instituțiile publice din România în social media?”

  1. Foarte bună inițiativa voastră și utilă. Aș dori accesul la document dacă se poate. În prezent sunt masterandă la UniBuc, programul de master Modele de comunicare și relații publice (Facultatea de Litere) și lucrez la dizertația pe care o voi susține în vara acestui an. Lucrarea se va numi Utilizarea social media în comunicarea ministerială din România și sunt în căutare de tot felul de idei pentru a evalua activitatea ministerelor în funcție de strategia de comunicare pe care au și activitatea pe care o prestează în social media. Vă doresc succes și vă urmăresc activitatea cu atenție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *