de-weekend-slider-785x225

MApN lansează o platformă online de informare și educare

0 Flares 0 Flares ×

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Armata României lansează o platformă online care reunește atât interesele militarilor, dar și a cetățenilor români. Website-ul ArmataRomaniei.ro folosește noile canale media pentru a deveni un punct de informare și de educare pentru publicul larg și își propune să popularizeze și să promoveze simboluri naționale precum Imnul de Stat sau Drapelul României. Veți găsi de asemenea mai multe secțiuni multi-media precum albumele foto și podcasturile audio.

ArmataRomaniei.ro dispune și de un blog instituțional care reflectă atât agenda publică, cât și evenimentele recente sau povești ale eroilor/jertfele din spatele monumentelor. Pe lângă acest blog, site-ul pune la dispoziție o revistă online generată automat pe baza hashtagurilor din social media utilizate pe paginile MApN. Această revista online, ”Armata României”, poate fi descărcată, iar doritorii se vor putea abona la ea. Mai mult, cetățenii pot propune ei înșiși articole pe teme relevante. Site-ul își propune să devină un hub de informare care să integreze comunicarea tuturor structurilor militare prezente în mediul online (83 de conturi în total!), aducând astfel adevăratele valorile, precum patriotismul, mai aproape de cetățeni. Conceptul este realizat de către echipa de comunicare online a ministerului, iar implementarea, website-ul, de către maiorul inginer Cătălin Cârstea.

Pentru ziua de 1 Decembrie, platforma devine mai interactivă și oferă câteva unelte prin care încurajează cetățenii să se manifeste și în mediul online. În acest sens au demarat o campanie Fii mândru că ești român! care propune fanilor paginii lor virtuale să își înlocuiască cover-ul de Facebook cu unul personalizat generat de aplicația dezvoltată chiar de ei. Aplicația oferă posibilitatea utilizatorilor să încarce o poză care le aparține și care apoi va fi înrămată într-un colaj care conține steagul României, harta țării și o imagine de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Tot cu acest prilej, întreaga paradă militară din București va fi transmisă live pe platforma www.ArmataRomaniei.ro și pe canalul Ministerului Apărării Naționale de Youtube.

Inițiativa ministerului este una lăudabilă deoarece prin astfel de mijloace reușește să coboare barierele ce stau între structurile militare și cetățeni. Un minister care este perceput ca o structură ierarhică, sobră și de neclintit are șansa să capete o față umană, mai familiară.

Multitudinea de canale de comunicare abordate creează un mediu prietenos care le poate aduce această apropiere. MApN este cea mai activă entitate instituțională din România pe rețelele sociale, pagina lor de Facebook ajungând în prezent la peste 146.000 de fani. Potrivit informațiilor celor din echipa de comunicare online, postările din ultima săptămână au avut un impact total de peste 1,7 milioane de utilizatori pe Facebook!

Articol scris de Ștefania Neagoe, intern în cadrul Institute for Digital Government. Ștefania este absolventă de Relații Internaționale și Studii Europene și, în prezent, este masterandă la Facultatea de Filosofie – UB.  În paralel este implicată în activism civic și este preocupată de abordări up-to-date ale comunicării dintre instituții și cetățeni.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *