europeinmyregion

Aplicatiile mobile si concursurile online – idei bune de interactiune cu publicul

0 Flares 0 Flares ×

Pe timpul verii este bine stiut ca interactiunea cu publicul poate creste sau poate scadea, in functie de specificul fiecarei institutii publice. Cu toate acestea, concursurile online sau aplicatiile mobile se pot dovedi idei bune de interactiune cu publicul, care este mai predispus „sa se joace” si se lase angrenat in activitati institutionale dar mai usor de inteles si realizat.

In ultimii ani, aplicatiile mobile au devenit din ce in ce mai folosite pentru a interactiona cu audienta, atat in mediul privat cat si in cel putin. Aceste aplicatii sunt de regula usor de folosit si pornesc de la o nevoie simpla si practica de informare. Identificarea acestei nevoi si oferirea unei resurse utile, fara costuri foarte mari pentru utilizator va aduce cu siguranta beneficii institutiei si un plus de imagine. Astfel, apar aplicatii mobile in domenii dintre cele mai variate, de la suport consular, alerte de calatori pana la alerte medicale sau dedicate traseelor montane.

Pe de alta parte, competitiile online reprezinta o idee buna pentru ca institutiile publice sa se apropie de audienta lor, sa isi promoveze activitatile dar si sa isi informeze publicul referitor la acestea, intr-un mod amuzant si prin recompensarea cu premii simbolice a celor mai activi dintre utilizatori. Din nou, asemenea, aplicatiilor mobile bine gandite si realizate, concursurile online vor crea in timp o comunitate fidela de cetateni ce se va intoarce periodic pe canalele online ale institutiei pentru a afla noutatile.

Iata cateva exemple de aplicatii mobile si competitii online interesante dar si utile, create de institutiile europene. Accesul la acestea este gratuit si usor, puteti castiga premii interesante si puteti afla de asemenea informatii potential utile (cum ar fi sfaturi de calatorie prin Europa)

1. Daca planuiti sa calatoriti cu masina prin Europa in aceasta vara, veti avea nevoie sa stiti care sunt cerintele fiecarei tari in ceea ce priveste echipamentul de siguranta sau restrictionarile de viteza. Va invit deci sa verificati o noua aplicatie mobila ce ofera informatii rutiere. Exista de asemenea si un scurt clip video cu instructiuni de folosire –  o idee buna pentru cei mai putin tehnici dintre noi dar care isi vor dori sa foloseasca informatiile oferite in aplicatie. Iata cum functioneaza aplicatia!

2. Tot pentru cei care isi propun sa calatoreasca prin Europa in aceasta vara, Comisia Europeana va invita la un concurs online de fotografii. Concursul, derulat pe Instagram, o retea sociala dedicata incarcarii si impartasirii de imagini preferate, are in fiecare luna cate o tema diferita. Tema din aceasta luna este „Trimiteti cate o imagine reprezentativa din excursia dumneavoastra intr-o tara UE”.

Puteti posta pana la 5 poze folosind hashtag-ul special #eurotravelgoesinsta si puteti castiga o excursie la Bruxelles! De asemenea, va puteti vedea fotografia intr-o expozitie organizata special cu aceasta ocazie. Concursul are loc in fiecare luna pana in noiembrie 2014, verificati aici regulile.

3. Uniunea Europeana investeste anual aproape 50 miliarde de Euro prin diverse programe regionale de finantare. Daca gasiti sau stiti in regiunea voastra (sau unde calatoriti) un proiect finantat din fonduri europene, faceti o fotografie, inscrieti-o in concurs si puteti castiga echipament foto in valoare de €1.000 si o excursie la Bruxelles! Exista de asemenea un  hashtag oficial al competitiei: #EUmyRegion pentru a putea urmari mai usor desfasurarea competitiei pe Instagram, Facebook sau Twitter. Puteti afla de pe Facebok mai multe despre regulamentul concursului.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *