DigiGov

Ne pregatim de o noua serie DigiGov!

182 Flares 182 Flares ×

Anul trecut in octombrie anuntam prima editie a DigiGov, o retea de networking dedicata comunicatorilor din administratia publica romaneasca. Scopul DigiGov este de a facilita o mai buna comunicare inter-institutionala si de a impartasi exemple de bune practici in ceea ce priveste integrarea noilor tehnologii in modalitatea de interactiune a institutiilor publice cu cetatenii.

Anul trecut am dedicat fiecare dintre intalnirile DigiGov urmatoarelor subiecte:

  • Agenda Digitala a Romaniei 2014-202 (sustinut de Ministerul Societatii Comunicationale)
  • Transformarea strategiei de comunicare din cadrul unei institutii publice (exemplu de bune practici – Ministerul National al Apararii)
  • Aplicatii mobile sau web in sectorul public (exemple de bune practici – Primaria Oradea, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Servicii Online si Design)
  • Infografia si diverse modalitati de transformare a datelor institutionale in informatii creative si utile
  • Diplomatia digitala; importanta comunicarii online in mediul diplomatic (exemplu de buna practica – Ministerul Afacerilor Externe)
  • Calendarul editorial; modul in care se poate structura volumul de munca si informatie pe canalele online ale unei institutii publice (exemplu de buna practica – Ambasada UK la Bucuresti)

Puteti gasi aici mai multe detalii despre intalnirile DigiGov si subiectele dezbatute.

Vom reincepe intalnirile DigiGov din octombrie 2015, pentru a marca un an de existenta a acestei retele si am dori sa aflam ce subiecte vi se par importante voua, celor din sectorul public (fie administrativ si executiv). Astfel ca va invit sa notati ideile legate de noi subiecte de discutie despre care ati dori sa aflati mai multe detalii in acest document disponibil online. Pur si simplu accesati linkul si scrieti ideea pe care o aveti. Cautam de asemenea si cazuri de buna practica pe care poate le stiti dar nu sunt promovate suficient (aplicatii ce ofera un beneficiu direct cetatenilor, campanii de comunicare online, modalitati creative de folosire a diverselor canale sociale pentru promovarea institutiei etc).

Scopul retelei DigiGov este de a oferi informatii utile legate de dezvoltarea comunicarii institutionale prin intermediul noilor tehnologii, fie de la specialisti in comunicare din afara sistemului (si ne-am bucurat de participarea domnului Cristian Manafu, unul dintre cei mai importanti specialisti ai mediului online din Romania, la una dintre evenimentele DigiGov) fie din interior, unde am descoperit cu bucurie specialisti cu idei creative, dornici de a folosi cele mai noi canale online sau tehnologii pentru a veni in sprijinul cetatenilor.

Va astept asadar ideile legate de subiecte cu care va confruntati in munca de zi cu zi la birou pana pe 15 octombrie. O sa strangem aceste idei si ne vom asigura de faptul ca editiile urmatoare le vor incorpora si dezvolta.

P.S. Daca printre ideile mentionate deja in documentul online va regasiti si propriile propuneri, va rog sa mentionati acest lucru in dreptul respectivei idei pentru a vedea care sunt cele mai populare subiecte. De asemenea, contributia in documentul online nu este nominala.

DigiGov este o retea interna, cu intalniri regulate (lunare), iar fiecare dintre aceste intalniri va avea o tema de discutii specifica – temele sunt de obicei stabilite din randul practicilor de lucru ale participantilor.

Cine isi doreste sa participe la evenimentele DigiGov (si lucreaza in departamentul de comunicare al unei institutii publice, locala, centrala, descentralizata) este incurajat sa ne trimita un email scurt la una dintre adresele de mai jos. Chiar daca sunteti din tara si nu puteti ajunge la Bucuresti, putem aranja sa participati online, virtual si sa primiti o minuta a discutiilor.

  • andreea@digitaldiplomacy.ro
  • andra@digitaldiplomacy.ro

Multumim!

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

One thought on “Ne pregatim de o noua serie DigiGov!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *