Digital Single Market - country sheet

Piata Digitala UE – unde se situeaza Romania?

0 Flares 0 Flares ×

Comisia Europeana​ a lansat un set de Factsheets ce analizeaza nivelul de digitalizare al tarilor membre in ceea ce priveste accesul cetatenilor la bunuri si servicii din Europa, digitalizarea serviciilor publice si in general potentialul unei economii digitale.

Nesurprinzator, Romania are rezultate bune in ceea ce priveste nivelul de conectivitate si calitatea infrastructurii online, insa raporteaza rezultate slabe la capitole privind competentele digitale ale populatiei sau digitalizarea serviciilor publice.

Raportul poate fi accesat pe linkul urmator. Iata mai jos cateva concluzii:

  • 48% dintre consumatorii romani folosesc internetul pentru a avea acces la bunuri si servicii pe intregul Europei (comparativ cu media UE de 75%)
  • 17% dintre utilizatori achizioneaza produse online – comparativ cu 63% (media UE)
  • 54% dintre gospodarii folosesc conexiuni fixe de internet (comparativ cu media europeana de  70%)
  • Doar 20% dintre cetateni au competente digitale (adica pot trimite emailuri, folosi instrumente de editare sau pot instala noi aparaturi) comparativ cu 59% in UE
  • 39% dintre cetateni nu au folosit niciodata internetul (comparativ cu 18% media UE)
  • 5.7% dintre utilizatori trimit formulare completate online catre autoritatile publice (media europeana este de 33%)

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *