Iată o serie de informaţii utile legate de mediul online şi administraţia publică.
Prioritățile Orașului Tău este o platformă ce creează o punte de legatură între autorități locale și cetățeni, având la bază conceptul bugetării participative. Platforma își propune să implice cetățenii în definirea priorităților de dezvoltare a propriei comunități și poate fi folosită atât de autorități în procesul de consultare publică a strategiilor locale de dezvoltare, cât și de membrii ai societății civile.
Obiectivul acestei platforme este facilitarea procesului de identificare a unei liste de proiecte prioritare din lista lungă inclusă în strategia locală de dezvoltare. Punctul de pornire al fiecărui exercițiu de prioritizare este reprezentat de analiza unei strategii de dezvoltare locală aprobată de consiliul local. Un al doilea pas îl presupune identificarea unui pachet de proiecte/programe prioritare cu valoare mai mică sau egală cu valoarea bugetului operațional. O primă propunere a acestui pachet de proiecte/programe prioritare va fi făcută de către cei care își asumă folosirea acestei platforme la nivelul comunității lor – fie autoritățile locale fie reprezentanți ai societății civile.
Apel 2016: Programul de burse social media Europe Direct București – IER
Dacă eşti tânăr student sau absolvent de studii superioare cu diplomă, ai vârsta până în 26 de ani și îţi place să foloseşti canalele de comunicare socială, să redactezi articole pe tematică europeană, să organizezi diverse evenimente şi activități, atunci te invităm să aplici pentru o bursă social media la Europe Direct Bucureşti.
Durata bursei social media este de o lună, cu posibilitatea prelungirii până la 3 luni; programul flexibil, de 3 – 6 ore pe zi; există 20 de burse, câte două locuri pentru fiecare lună. Termenul limită de aplicare este duminică, 14 februarie 2016, ora 23:59.
Centrul pentru Inovare Publică ne invită să participăm activ la crearea Planului Naţional de Acţiune în ceea ce priveşte guvernarea deschisă, și îşi doresc să pună pe masa guvernului un set de propuneri concrete despre ce înseamnă pentru noi toţi guvernarea deschisă. Au strâns idei, dar cred că dezvoltarea în comun a planului înseamnă să lucrăm direct la textul acestuia, nu doar să propunem idei. Obiectivul este să formulăm prima versiunea a angajamentelor pe care le dorim incluse în planul de acțiune. Mai multe detalii aici.
Autoritatea Electorală Permanentă a creat o serie de clipuri scurte în care prezintă informații utile despre procesul de vot prin corespondenţă. Clipurile se adresează românilor cu domiciului în străinătate şi pot şi găsite pe canalul de Youtube al Autorității Electorale Permanente București.
Bucharest City App este o aplicație gratuită concepută pentru București, menită să fie utilă pentru cei care trăiesc în capitală, cei în trecere, expații sau turiști străini. Aplicația cuprinde recomandări pentru evenimente, localuri, atracții turistice, dar și informații importante legate de transport și cazare. Recomandările pot fi sortate după proximitate, rating sau alte variabile. Există și unele liste create de diverse persoane, iar una din obiectivele principale ale acestei aplicații este chiar partajarea acestor liste cu prietenii.
Articol scris de Mihai Bogdan Mocanu, intern în cadrul Institute for Digital Government. Mihai este recent absolvent al programului masteral Diplomatie si Negociere (SNSPA Bucuresti) cu experienta in domeniul institutional. Pasionat de fotografie, are competente in domeniul comunicarii dobandite in timpul stagiilor de practica de la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, Ministerul Afacerilor Externe Romania si alte proiecte de voluntariat.
Published by