de-weekend-slider

Stiri de weekend

16 Flares 16 Flares ×

Importanta comunicarii online in randul administratiei publice, atat centrale cat si locale, incepe sa fie recunoscuta de marile state ale lumii. Ca exemplu, Guvernul Marii Britanii cauta diversi specialisti in comunicare online, dar si consultanti si practicieni in resurse umane care sa dezvolte programe de pregatire a personalului din administratie in comunicare online. Puteti vedea lista de pozitii aici. Exista de asemenea si un Recruitment Hub care ofera consultanta si suport diverselor departamente guvernamentale pentru a promova si recruta cei mai buni candidati, avand in vedere faptul ca administratia publica nu are expertiza necesara pentru a face angajari in domenii mai putin folosite de ei pana acum precum web designeri, specialisti in social media etc. Interesant, nu? Mi-ar placea sa vad acelasi trend si in Romania, cu siguranta ar fi o schimbare binevenita.

“Twitter for Diplomats” este prima carte care ofera informatii legate de modul in care social media, si in special Twitter, influenteaza comunicarea diplomatica. Puteti descarca manualul direct de pe Diplomacy.edu, va sfatuiesc sa o faceti, este o lectura interesanta pentru orice practician in comunicare sau lider. Cartea este scrisa de Andreas Sandre, responsabil de comunicare digitala pentru Ambasada Italiei in SUA. Puteti lua legatura cu Andreas via Twitter.

Inovatiile tehnologice au impact nu numai asupra modului in care comunicam, dar pot contribui la dezvoltare sociala si la imbunatatirea modului de viata al persoanelor defavorizate din intreaga lume. Aceasta este viziunea retelei +SocialGood, sustinuta de unele dintre cele mai importante fundatii internationale precum Fundatia Natiunilor Unite sau Fundatia Bill & Melinda Gates, unul dintre cei mai mari jucatori in materie de stiri legate de piata si inovatiile digitale Mashable sau Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite. Cei interesati de proiect se pot inscrie in comunitate, pot organiza propriile intalniri marca +SocialGood sau pot chiar lua parte la unul dintre cele mai importante evenimente organizate in cadrul Saptamanii Natiunilor Unite, Social Good Forum. Suna fascinant nu?

Ruxa a rezumat intr-o analiza interesanta si utila cel mai recent studiu European Communication Monitor, un document anual despre comunicare şi tendinţe în PR. La ea pe blog puteti afla mai multe despre piata PR-ului din Romania versus alte piete europene. Unul dintre elementele care mi-a atras atentia a fost faptul ca “aproape trei sferturi din comunicatori consideră că social media schimbă percepţiile publicului în legătură cu organizaţia, iar angajaţii, consumatorii, bloggerii şi managerii comunităţilor online (procentual, în această ordine) sunt priviţi ca nişte “gatekeepers” pentru organizaţii. Cu toate astea, doar un pic mai mult de o treime din comunicatori au dezvoltat politici şi strategii în această direcţie.” O lectura interesant zic.

Marius a fost unul dintre cei 6 bloggeri romani care au vizitat Parlamentul European din Strasbourg recent. Au aflat astfel mai multe despre cum comunica si cum functioneaza Parlamentul, dar si despre Presedintia lituaniana a Consiliului Uniunii Europene. Puteti afla mai multe pe blogurile Ruxandrei, Marius, Cristi, Hoinaru, Pietricel sau Auras. Ma bucura initiativa, mi se pare o idee fantastica, pentru ca este o ocazie de a intelege mai bine cum functioneaza institutiile europene, care le este scopul si care este rolul Romaniei, dar si al altor state, in aceasta mare masinarie europeana.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

3 thoughts on “Stiri de weekend”

  1. Guys, o mica greseala in primul rand: importanta comunicaTii :) dar in rest foarte informativ articolul, foarte bune resurse si exemple!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *