de-weekend-slider

Stiri din lumea diplomatiei digitale

18 Flares 18 Flares ×

Foarte util si important pentru toti cei afectati de vremea din ultimele zile: Aplicatia Waze Romania a realizat o lista cu drumurile blocate si rutele ocolitoare. Toate datele se vor actualiza pe masura ce drumurile se vor deschide traficului rutier.

Comisarul European pentru Agenda Digitala Neelie Kroes a anuntat ieri pe pagina sa de Facebook doua competitii cu premii importante in bani, competitii dedicate dezvoltatorilor si start-upurilor. Pentru a participa, este nevoie sa creati aplicatii care sa raspunda unor nevoi specifice din domenii precum sanatate, educatie, spirit civic, intergrare sociala. Vorbim despre premii in valuare cumulata de peste 300.000 de Euro, deci sfatul nostru este sa va puneti la contributie toate cunostintele pentru a le castiga! Mai multe detalii gasiti aici si aici. Bafta!

Parlamentul European a organizat in perioada 24-26 ianuarie la Bruxelles un “hackton” dedicat alegerilor europarlamentare din 2014. Acesta a fost un eveniment de doua zile care a reunit specialisti in IT, activisti, graficieni, jurnalisti si multi altii iar scopul a fost de a crea aplicatii, portaluri sau alte tipuri de instrumente online si sociale pentru a facilita accesul cetatenilor la membrii Parlamentului European dar si intelegerea acestora asupra activitatii lor.   Iata cateva dintre solutii care au rezultat in urma intalnirii:

  • OpenInterests: Un instrument care faciliteaza cautarea si gasirea declaratiilor de avere ale membrilor Parlamentului European
  • EU Topics: Un website care permite urmarirea celor mai dezbatute subiecte in Parlament pe parcursul legislaturii trecute
  • Scoring EP (user interface [alpha version]: O aplicatie care analizeaza modul in care anumite subiecte sunt votate de catre euro parlamentari; in acest moment acopera doar dosare legate de schimbarile climatice

Puteti urmari pe Storify principalele activitati din cadrul evenimentului si aici alte rezultate si concluzii ale intalnirii. Dupa cum va spunea domnul Radu Puchiu, coordonatorul Departamentului de Servicii Online si Design intr-un interviu special oferit DigitalDiplomacy.ro, si Guvernul Romaniei a organizat primul sau hackton in februarie 2013.

Cei de la @Amazing_Maps au realizat o harta a Europei bazata de diferitele limbi in care se comunica pe Twitter. Cool!

Olanda are o comunitate de diplomati foarte activi in mediul online. Guvernul olandez abordeaza comunicarea in social media ca o parte strategica a planului de comunicare in exterior, asa cum ne spunea si Excelenta Sa Ambasadorul Olandei in Romania, domnul Matthijs van Bonzel intr-un interviu pentru DigitalDiplomacy.ro. Intr-un clip video de 2 minute puteti vedea cum integreaza diplomatia olandeza social media.

Bucuresti va gazdui in februarie doua evenimente importante dedicate comunicarii in social media. Va recomandam articolul prietenului nostru Cristian China Birta pentru detalii despre conferinte si motivele pentru care ar trebui sa participati. Ne vedem acolo!

Greselile în social media sunt usor de depistat, pot lua amploare repede si pot genera consecinte serioase. Însa pot fi si usor evitate. Cititi articolul pentru a afla cum.

Pentru aceia dintre voi care faceti parte din ONG-uri, trebuie sa stiti ca retelele sociale va pot fi de mare folos în promovarea voastra si a cauzelor pentru care lucrati. Iata cateva sfaturi legate de cum puteti sa folositi canalele sociale pentru a va promova  dar si cum puteti folosi aplicatia Snapchat pentru a va sustine activitatile.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *