Logo

Vii in tabara cu noi? Cautam 6 participanti pentru Camp Democracy (Rodos, Grecia, 5-9 septembrie 2016)

0 Flares 0 Flares ×

Later edit: Multumim tuturor celor care s-au inscris, ne-am bucurat tare mult sa primim aplicatii foarte bune! Ne-a fost greu sa alegem doar 6 persoane, insa speram sa dezvoltam noi proiecte si sa putem oferi cat mai multor persoane ocazia de a participa la ele. Iata deci cei 6 finalisti:

 1. Eliza Drob
 2. Bogdan Mihai Mocanu
 3. Andrei Bogdan Petre
 4. Gabriela Mandru
 5. Maria Radulescu
 6. Raluca Colac

Multumim din nou pentru interes si aplicatii si felicitari participantilor! Va tinem la curent cu evolutia tabarei si urmatoarele proiecte.

––––––––––––––––––––––––––

Institute for Digital Government organizeaza o serie de workshopuri la nivel european, menite sa reuneasca tineri activi, dornici de implicare si cunoastere – pentru a dezbate provocarile Europei de astazi, viitorul democratiei si participarii civice si politice precum si noile tehnologii de comunicare si rolul lor in influentarea proceselor de luare a deciziilor in comunitate.

Camp Democracy se va desfasura in patru locatii diferite pe cuprinsul Europei:

 • Grecia (Insula Rodos) – 5-9 septembrie
 • Suedia (Gävleborg) – 27 februarie – 3 martie 2017
 • Romania (inca nu am stabilit inca locatia) – octombrie 2017
 • Germania (inca nu am stabilit inca locatia) – martie-aprilie 2018

Grupul de participanti pe care il recrutam acum va participa la toate cele 4 seminarii detaliate mai sus.

Obiectivele proiectului
Ne-am propus sa aducem impreuna tineri din patru tari diferite aflate la nord (Suedia), la sud (Grecia), la est (România) si la vest (Germania). Tinerii vor forma delegatii a cate sase participanti care vor lucra pe probleme politice actuale si importante atat pentru fiecare tara in parte cat si pentru viitorul Europei. Forta motrice a proiectului consta atat in impartasirea diferitelor experiente si opinii, cat si in dezbaterea diferitelor solutii si abordari.

 • Vei invata cum sa te implici in activitati civice
 • Vei intelege mai bine ce inseamna activismul politic si social (si cum se manifesta acesta in diverse societati)
 • Vei intelege mai bine care sunt procesele de luare a deciziilor la nivel european, care sunt principalele probleme cu care se confrunta Europa in acest moment si cum se reflecta acestea asupra cetatenilor fiecareia dintre tarile implicate in proiect
 • Vei invata cum sa folosesti retelele sociale si noile tehnologii si care este rolul acestora intr-o democratie participativa
 • Vei cunoaste si interactiona cu diversi invitati locali precum politicieni, organizatii, analisti sau activisti
 • Vei putea aplica toate aceste cunostinte si experiente noi in comunitatea sau organizatia ta.

Camp Democracy este si o buna oportunitate de networking la nivel european, de a descoperi noi culturi, de a te dezvolta profesional si personal prin mijloace non-formale de cunoastere, iti vei face noi prieteni si poate chiar iti vei descoperi pasiuni noi – vom avea grija sa organizam excursii si activitati de grup in aer liber, intr-un peisaj pitoresc, specific grecesc!

monolithos-castle* photo credit: http://discover-rhodes.com

Locuri disponibile:
6 participanti

Criterii de selectie:

 • Ai peste 18 ani cuprinsa intre 18-27 ani
 • Ai cetatenie romana
 • Esti interesat de comunicare politica, democratie participativa, implicare civica, social media si vrei sa vezi cum pot acestea sa influenteze pozitiv probleme europene actuale precum migratia sau xenofobia
 • Ai cunostinte cel putin medii de limba engleza – workshopurile se vor desfasura in limba engleza!
 • Esti dispus si disponibil sa iei parte la toate cele patru workshopuri din proiect (ce vor avea loc intre septembrie 2016 – aprilie 2018)

Procedura de selectie:

 • 6-17 iunie – inscriere prin completarea formularului atasat (Word) si trimiterea acestuia pe adresa de email andreea@digitaldiplomacy.ro
 • 20 iunie – anuntarea participantilor
 • 24 iunie – organizarea unei sesiuni de informare si pregatire despre proiect impreuna cu participantii
 • 30 iunie – organizarea detaliilor de transport si cazare
 • 5-9 septembrie – desfasurare workshop Camp Democracy in Rodos, Grecia

Detalii financiare pentru organizarea workshop-ului din Grecia:
Institute for Digital Government va acoperi urmatoarele costuri, in colaborare cu Comisia Europeana:

 • Cazare 6 nopti
 • Pensiune completa
 • Transport local
 • Ateliere, activitati si materiale pregatitoare
 • Transport international (bilete de avion) in limita a 170 de Euro/ persoana/ eveniment *

Participantii vor acoperi:

 • Taxa de organizare in valoare de 350 RON (prin transfer bancar, platibil de catre participantii selectati, pana la data de 30 iunie)
 • * Diferenta la costul biletelor de avion – in cazul in care acestea depasesc suma de 170 de Euro/persoana

!!Costul biletului de avion (total) se va rambursa prin transfer bancar pe baza documentului de calatorie, la finalul evenimentului din Grecia (conform regulamentelor programului Erasmus+)

 • Asigurare de calatorie (optional)
 • Orice alte cheltuieli personale (optional)

Echipa Institute for Digital Government va oferi asistenta in procesul de rezervare a biletelor de avion si a procedurilor de rambursare a acestora.

Detalii de contact:
Pentru orice intrebare sau neclaritate legate de proiect, procedura de inscriere sau conditiile de participare, va rog sa ne contactati folosind detaliile de mai jos:

Parteneri institutionali

Institute for Digital Government este o organizatie ale carei proiecte sunt dezvoltate pe trei axe:

 • Modernizarea administratiei  publice prin dezvoltarea abilitatilor de comunicare online si de integrare a noilor tehnologii in comunicarea institutionala
 • Facilitarea interactiunii dintre administratie si cetateni si sporirea intelegerii si accesului cetatenilor la procesului de luare a deciziilor (la nivel local sau central)
 • Dezvoltarea abilitatilor IT si de comunicare ale unor categorii specifice de cetateni. Printre obiectivele noastre institutionale se numara si contribuirea la implementarea angajamentelor din Agenda Digitala a Romaniei.

Europahaus Marienberg

Europahaus Marienberg este prima si cea mai veche European House dintre cele aproximativ 130 de instituții similare din peste 30 de tari europene.  Actioneaza sub forma unui centru de educatie non-formala, cu sediul in Rhineland-Palatinate, Germania. Proiectele sale sunt concentrare pe educatia tinerilor sub deviza “think europe”. Proiectele educationale sunt implementate in formate inovative, folosing tehnici digitale de predare si invatare, prin utilizarea retelelor sociale si a tehnicilor interactive de studiu. Europahaus este un partener stabil de peste 60 de ani in implementarea de proiecte la nivel local, national si european.

Europahuset Gävleborg

Europahuset Gävleborg este o organizatie regionala ce deruleaza seminarii, ateliere si schimburi de experienta pe tematici europene. Fondata in 1995, Europahuset Gävleborg numara 13 organizatii membre cu un numar de peste 130.000 de membrii individuali.

Europahuset a fost unul dintre castigatorii premiului Golden Stars Award 2007 pentru proiectul „The Baltic Adventure – on the roads of enlargement” din partea Comisiei Europene, DG Education si DG Culture.

Europe House, Rhodos

House of Europe din Rhodes este o organizatie non-guvernamentala ce isi propune sa promoveze idealurile si valorile europene precum si sa faciliteze schimburi de experienta intre diversele comunitati din Europa. House of Europe din Rhodes a fost fondata in 2000 si este membru al retelei National Network of the Anna Lindh Euro-Mediterranean Foundation for the Dialogue Between Cultures precum si a retelei European Network for Education and Training e.V. – EUNET.  Casa Europei a contribuit la crearea unor initiative academice de renume precum Rhodes Model Regional Co-operation International Conference. In 2012, Casa a fost premiata de catre Parliamentary Assembly of the Mediterranean pentru eforturile sale de a intretine un dialog pe problematici europene si de a sustine dezvoltarea culturala si democratica a tinerilor.

ABF Gävleborg

ABF Gävleborg este o organizatie non-profit cu sediul in Suedia, ce activeaza in domeniul educatiei non-formale.
ABF Gävleborg a fost fondata in 1929 si de atunci deruleaza activitati educationale si culturale in tinutul Gävleborg.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

2 thoughts on “Vii in tabara cu noi? Cautam 6 participanti pentru Camp Democracy (Rodos, Grecia, 5-9 septembrie 2016)”

 1. Buna ziua. In cazul in care nu o sa pot merge intr-un proiect, pot sa continui Camp Democracy si sa merg in restul proiectelor? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *