presidency.ro

Administratia Prezidentiala are un nou website

0 Flares 0 Flares ×

Administrația Prezidențială a anuntat ieri, prin presedintele Klaus Iohannis, lansarea unui nou design pentru website-ul oficial, Presidency.ro. Ideea este buna, stiu ca se lucreaza de mult la acest proiect, era intr-adevar mare nevoie de el.

In sine grafica e curata, imi place paleta de culori si de principiu fontul predominant, insa am observat cu surprindere (trista) anumite lipsuri esentiale pentru o administratie deschisa:

  • Nu exista versiuni in alte limbi ale continutului de pe website (..) – in conditiile in care Presedintia unei tari are printre cele mai importante audiente pe cea externa;
  • Datele de contact pentru fiecare dintre departamente lipsesc in continuare (acelasi lucru se intampla si pe versiunea veche) – nu pot sa inteleg de ce, ma intreb cat de simplu este pentru un jurnalist de exemplu, la inceput sa drum, sa gaseasca o adresa de email catre care sa scrie.. in afara de traditionalul telefon in „Centrala”
  • Icoana de Email de fapt deschide un email de recomandare a unui articol de pe website si nu o adresa de email reala.

Ca o sugestie, pagina Constitutiei Romaniei ar putea fi construita astfel incat sa fie mai usor navigabila, fara scroll-uri infinite.

Sunt convinsa ca website-ul este in continua modernizare si inca sunt multe lucruri de facut la el, dar poate ar fi fost bine daca l-ar fi lansat cand mai multe elemente ar fi fost rezolvate.

Ii felicitam insa pentru initiativa, este un pas inainte inspre modernizarea comunicarii institutionale. Speram ca cetatenii sa foloseasca in mod intelept optiunea de a intra in dialog cu domnul Presedinte, si in egala masura sper ca administratia sa fi pus la punct o procedura interna clara de administrare si raspuns pentru aceste potentiale comunicari.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *