Caremob-577x1024

S-a lansat Caremob, (inca) o aplicatie de mobil care uneste oamenii in jurul unor evenimente sau cauze globale

0 Flares 0 Flares ×

Caremob este o noua aplicaţie pentru mobil lansată recent, şi reprezintă un instrument ce permite cetăţenilor din întreaga lume să îşi arate susţinerea sau dezaprobarea faţă de diverse evenimente sau cauze.

Caremob este deocamdată disponibilă exclusiv în Apple Store. De ce a apărut? Pentru că, în loc să posteze pe social media opiniile legat de diverse evenimente, unde se poate pierde printre milioane de alte comentarii, oamenii pot acum transforma o știre de ultima oră într-o mișcare globală de pace, protest, empatie, doliu, sărbătoare sau sprijin.

Oamenii simt că nu îşi mai pot spune părerile pe rețelele de socializare din cauza furiei, rușinii, vinovăției sau jenei aruncate asupra lor de către cei care nu sunt de acord. Simt că nu mai au o voce sau sunt temători să își exprime opiniile. Caremob a apărut ca rezultat al faptului că avem aceste ,,super calculatoare” în buzunarele noastre, care sunt interconectate între ele, şi cu toate acestea platformele de socializare mai mult ne despart, a declarat fondatorul Caremob, Steve Haase.

Folosind tehnologia ”One-Touch”, în curs de patentare, utilizatorii Caremob pot folosi unul din cele șase butoane de răspuns – pace, protest, empatie, sărbătoare, sprijin și doliu, pentru a crea mișcări virtuale sau “mob-uri”, drept răspuns la evenimentele curente. Odată apăsat unul din butoane, o hartă înlocuiește în timp real știrile și arată locațiile tuturor utilizatorilor care se unesc în același moment pentru a răspunde evenimentului. Această tehnologie și lipsa intenționată a structurii de a comenta deschis permite oamenilor să se unească în mișcări  vizuale şi limitează atacurile în contradictoriu prin comentarii.

”De mai bine de 40 de ani, ne-am concentrat pe conștiința individuală și colectivă, iar recent, am folosit tehnologia pentra a vedea cum putem cuantifica această interconexiune”, a spus Cassandra Vieten, Președinte și CEO al Institutului de Științe Neotice (IONS). ”Potențialul unei aplicații precum Caremob de a uni regiuni extinse ale planetei prin implicare în problematici importante este foarte captivantă și a apărut la momentul oportun.”

Evenimentele din aplicaţie sunt în acest moment disponibile prin intermediul feed-ului RSS de la diferite puncte de știri. Cu toate acestea, utilizatorii Caremob pot de asemenea să aducă propriile știri pe platformă pentru a crea mișcări, transformând jurnalismul cetățenilor în activism.

Caremob este disponibil gratuit în Apple Store.

Despre Caremob
Caremob este o aplicatie socială pentru mobil care unește oamenii pe măsură ce știri importante apar și evenimente se desfășoară la nivel global. În prezent disponibilă pentru IOS, aplicația folosește tehnologia ”One Touch” (în curs de patentare) pentru a uni oamenii din întreaga lume în mișcări virtuale de pace, protest, empatie, sărbătoare, sprijin sau doliu în răspuns la un anumit eveniment curent. Caremob a fost lansată în ianuarie 2016 de către Steeve Haase, unul dintre membri inițiali ai echipei care a construit The Orchard, una dintre cele mai mari platforme din lume pentru distribuirea de muzică și videoclipuri.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *