sartis

Comoara de la conferinta Webstock 2013

0 Flares 0 Flares ×

Conferinta Webstock de anul acesta a fost mult asteptata pentru prezentarile interesante, dar mai ales pentru gala de premiere. :) Inclusiv noi am asteptat cu emotii premierea, in ciuda asteptarilor realiste avand in vedere competita. Au fost selectate cele mai interesante si apreciate campanii, proiecte, initiative sau aplicatii online din ultimul an..si totusi, una ne-a captat atentia in mod deosebit.

Locul I la Sectiunea Innovation l-a obtinut aplicatia pentru Ipad SARTISS realizata de agentia Kolectiv Studio.  Aceasta a aparut din nevoia exprimata de catre Directorul Spitalului Judetean de Urgenta din Oradea de a imbuntati comunicarea dintre rudele pacientilor si personalul medical in special in situatiile de urgenta. Solutia a fost simpla -conectarea acestora in mediul online.

Cum functioneaza va intrebati? Conform descrierii, aplicatia are acces la baza de date a institutiei medicale si genereaza un cod QR in momentul internarii unui pacient, pe baza caruia rudele acestuia pot sa ii monitorizeze progresul.

Avand in vedere faptul ca proiectul digitaldiplomacy.ro sustine importanta comunicarii online pentru institutiile publice, dar si digitalizarea serviciilor publice, inclusiv in sectorul medical, – asa cum am mentionat in articolul nostru anterior – consideram aceasta initiativa laudabila si un exemplu de urmat atat de alte centre medicale de stat, cat si din sectorul privat.

You Might Also Like

Published by

Andra Alexandru

Specialist în Comunicare și Relații Internaționale, cu experiență profesională în diplomație publică și comunicare instituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *