weekend-slider

Concurs de logouri, scoli de vara ITC, studii despre social media si liderii lumii si jocuri video care pot ajuta la mai buna intelegere a unei boli

0 Flares 0 Flares ×

Concurs de logouri organizat de Ambasada Suediei la Bucuresti

Ambasada Suediei din Bucureşti organizeaza un concurs de logouri pentru a sarbatori 100 de ani de relatii bilaterale diplomatice! Gasiti mai multe detalii pe pagina evenimentului. Termenul limita de inscriere este 25 mai, deci e ceva timp. Succes!

Academii de vara pentru studenti si tineri antreprenori. Termen limita de inscriere – 20 mai

Daca esti student sau chiar un tanar antreprenor si vrei sa ai o vara activa, poti aplica la una dintre academiile Startify7. Anul acesta, cele 4 scoli de vara se vor axa pe subiecte legate de Tehnologia Informatiei si antreprenoriat. Iata cele 4 academii, fiecare dintre acestea avand loc in intervalul 4-15 iulie 2016

  • Almeria, Spania:  Tema va fi Virtual and Augmented Reality
  • Thessaloniki, Grecia: Tema va fi Digital Transportation
  • Katowice, Polonia: Tema va fi Video Games
  • Enschede, Olanda: Tema va fi IT-driven Social Entrepreneurship

Cele 10 zile de proiect vor oferi sansa participantilor de a lucra impreuna cu experti in domeniu si academicieni pentru a da o forma ideilor de business. Acestea vor putea fi prezentate in fata unui juriu si vor putea sa castige finantare. Inscrierile se pot face pana pe 20 mai, deci va recomandam sa va grabiti, pare o oportunitate foarte buna de a invata lucruri noi si de a face cunostinta cu oameni interesanti. Important de retinut, cazarea si alte cheltuieli sunt sustinute de organizatori. Chiar si transportul pana la locatiile respective poate fi decontat, in limita unei anumite sume. Bafta!

Cum poti promova o tara pe Twitter
Israel a lansat un proiect interesant de diplomatie digitala, prin care invita utilizatorii sa transmita un tweet despre Israel prin intermediul platformei IsraelTweetedMe. In fiecare zi, administratorii platformei vor alege un astfel de tweet si il vor retransmite (retweet) de pe toate conturile oficiale ale statului (148 la numar). Acei utilizatori norocosi ale caror postari vor fi preluate de conturile institutionale oficiale ale statului Israel vor beneficia de expunere globala in fata unei audiente extinse, formate din lideri, jurnalisti, celebritati, diplomati si alti peste 1 milion de urmatitori. O idee frumoasa si simpla de promovare a unei tari prin continut generat de utilizatori, implicand totodata autoritatile.

Cum folosesc liderii lumii instrumente online precum Periscope, Snapchat sau LinkedIn   

Dupa cum stiti, rapoartele Twiplomacy de pana acum, realizate de echipa agentiei Burson-Marsteller, au analizat constant activitatea liderilor lumii pe Twitter. Recent, au inceput sa isi extinda studiile si asupra activitatii institutionale pe alte canale online, mai putin conventionale pentru comunicarea la nivel inalt – cum ar fi Periscope, Snapchat sau LinkedIn.

Mai intai o clarificare – Periscope este serviciul de transmisiune video in timp real a retelei Twitter. Practic orice utilizator Twitter poate crea scurte transmisiuni video in timp real cu diverse mesaje si poate monitoriza in timp comentariile retelei sale legat de transmisiune. Periscope are peste 10 milioane de utilizatori inregistrati la nivel global si a facilitat peste 200 milioane de transmisiuni live in ultimul an si a devenit astfel un canal preferat pentru stiri importante, transmise in timp real. Un exemplu recent de cat de util poate fi Periscope – in timpul atacurilor de la Bruxelles din martie 2016, numerosi jurnalisti dar nu numai au folosit Periscope pentru a gasi reportaje sau transmisiuni de la fata locului, postate de alti utilizatori. Cel mai recent studiu Twiplomacy s-a uitat la modul in care liderii lumii folosesc (sau nu) acest instrument in comunicarea lor. Se pare ca Presedintele Mexicului este cel mai urmarit presedinte pe Periscope (90.000 de urmatori), urmat de Casa Alba (81.000) si Presedintele Braziliei (76.000). Ce anume posteaza acesti oameni, dar si altii? Aflati din rezumatul de aici.

Snapchat este una dintre retelele sociale cu cel mai intens ritm de crestere la nivel international si, conform celor mai recente statistici, aproape 2 treimi din utilizatorii sai au varste cuprinse intre 13 si 24 de ani – ceea ce ofera o buna oportunitate de conectare cu un public foarte tanar.

Specificul retelei consta in faptul ca nu indica numarul de urmatori sau de vizualizari ale unei postari, iar acestea din urma au forma unui scurt clip video care dispare automat dupa 24 de ore. Este de asemenea o retea “sigura” pentru guverne, prin faptul ca utilizatorii nu pot comenta sau critica postarile sau profilurile altor utilizatori :) Pentru liderii institutionali si institutii deopotriva, Snapchat poate oferi o oportunitate de interactiune mult mai putin oficiala cu utilizatorii. Conform analizei Twiplomacy, 16 lideri de state si organizatorii international au un profil oficial pe Snapchat. Concluziile pe larg pot fi gasite in rezumatul de aici.

Twiplomacy a realizat in 2016 numeroase astfel de studii, pe care le puteti gasi aici.

Twitter – locul de joaca si comunicare intre familia Obama si familia regala britanica

Dialog savuros pe Twitter intre familia Obama si familia regala britanica, pe tema Jocurilor Invictus Games, o competitie international creata de Printul Harry in sprijinul persoanelor ranite, cu dizabilitati sau veteranilor din structurile armate. Noi zicem ca Regina a iesit castigatoare. In alta ordine de idei, o buna utilizare a canalelor digitale – colaborare institutionala intr-o nota foarte personala si prietenoasa.

Sea Hero Quest, un joc video despre dementa

Am aflat de la Dan Dragomir despre un joc video, simplu si distractiv pentru smartphone, dar care poate lupta cu dementa. Sea Hero Quest este creat de Deutsche Telekom in parteneriat cu organizatia de caritate Alzheimer’s Research, University College London, University of East Anglia si dezvoltatorii de jocuri Glitchers. Jocul a fost lansat recent in Romania, este disponibil pe mai multe platforme si conceput special pentru a contribui la dezvoltarea intelegerii cu privire la orientarea in spatiu si la modul de functionare a zonei responsabile cu miscarea din creierului uman.

 

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *