opendataday2015

Conferință: Ziua Internațională a Datelor Deschise, 20 februarie 2015

18 Flares 18 Flares ×

Cu ocazia Zilei Internaționale a Datelor Deschise (21 Februarie 2015), Coaliția pentru Date Deschise și Guvernul României, Departamentul pentru Servicii Online și Design, cu sprijinul Fondului ONG, și cu participarea Ambasadei Statelor Unite, Ambasadei Marii Britanii și Ambasadei Olandei în România, vor organiza două evenimente foarte interesante, pe care vi le recomand:

De remarcat faptul ca exista doua astfel de evenimente tip Hackaton in Romania – atat in Bucuresti cat si in Cluj Napoca!

Organizatorii spun ca sunt deja multe propuneri de proiecte, însă unele dintre echipe ar mai avea nevoie de programatori, așa că vă încurajăm, dacă aveți cunoștințe tehnice, să adoptați și să dezvoltați una dintre ideile propuse.

Premierul Victor Ponta sustine cu tarie aceasta initiativa, precum si Ambasadori si diplomati din partea unor tari cu traditie in deschiderea datelor institutionale si promovarea transparentizarii administratiei: Marea Britanie, Olanda, Statele Unite ale Americii. In spiritul comunicarii online si a deschiderii catre noile tehnologii, toti acesti oficiali au inregistrat scurte mesaje video prin care sustin initiativa institutiilor din Romania. Va invit sa le urmariti pe pagina de Facebook a OGP (Open Government Partnership), de altfel o resursa foarte utila pentru cei interesati de subiect.

Va recomand cu caldura sa participati la Hackaton – este o modalitate minunata de a folosi intr-un scop practic multitudinea de date deschise de catre institutiile publice romanesti!

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

One thought on “Conferință: Ziua Internațională a Datelor Deschise, 20 februarie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *