harta interactiva a coruptiei din Romania

Coruptia din Romania – de astazi pe o harta online interactiva

37 Flares 37 Flares ×

Societatea Academica din Romania si Romania Curata au lansat astazi o harta online interactiva ce permite vizualizarea unei serii de informatii referitoare la cazurile instrumentate de catre procurorii DNA, intr-o maniera user-friendly.

In cadrul evenimentului au fost prezentate concluziile generale ale echipei de proiect despre:

  • Cum se coreleaza prezenta la vot cu numarul de arestari DNA pe judete
  • Care este lista parlamentarilor cu condamnari definitive pentru corupti
  • Ce se poate face pentru ca astfel de senatori si deputații sa nu mai faca legi in Parlament.

Jurnaliștii Romania Curata au vorbit de asemenea si despre cazuri concrete de coruptie pe care le-au investigat. 

Pe harta puteti gasi indicele de coruptie al fiecarui judet din Romania (de exemplu Maramures are printre cei mai mari indici – 3.36) precum si informatii punctuale precum numarul condamnarilor, cate dintre acestea sunt in sectorul public, care este durata medie a acestor condamnari si daca sunt implicati oficiali cu rang inalt.

Scopul acestei harti interactive este acela de a facilia accesul persoanelor direct interesate de activitatea DNA, precum membrilor societatii civile si jurnalistilor, dar si celor din mediul academic care doresc sa analizeze din punct de vedere statistic problematica (anti)coruptiei si, nu in ultimul rand, al publicului larg la informatii descriptive si usor comparabile la nivel de condamnare individuala.

Harta poate fi accesata direct pe website-ul oficial.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *