rogozin_twitter

Cum raspunde Romania mesajelor Rusiei de pe Twitter

16 Flares 16 Flares ×

In urma cu doar cateva ore, Vice Premierul Rusiei Dmitry Rogozin a postat urmatorul mesaj pe conturile sale oficiale de Twitter (@DRogozin – contul in limba engleza si @Rogozin – contul in limba rusa):

 

rogozin_twitterVice Premierul se afla intr-o vizita la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria, pentru a participarea la marcarea Zilei Victoriei, sarbatorita in regiune printr-o fastuoasa parada, conform relatarilor din presa.

La plecare, domnul Rogozin a constatat faptul ca spatiul aerian al Romaniei este inchis pentru aeronava sa si a recurs la Twitter pentru a posta un mesaj prin care isi exprima nemultumirea pentru acest fapt. Astfel, Vice Premierul afirma ca „la cererea Statelor Unite ale Americii,  autoritatile de la Bucuresti au interzis tranzitul aeronavei sale prin spatiul aerian romanesc” si a completat ca, avand in vedere faptul ca si Ucraina a recurs la aceeasi decizie, „data viitoare cand va calatori in regiune va zbura cu bombardierul strategic TU-160”.

Tweet-ul Vice Premierului, promovat acum 4 ore, a generat o reactie prompta din partea Ministerului de Afaceri Externe al Romaniei, care, tot pe Twitter, isi exprima dezaprobarea fata de afirmatiilor oficialului rus, pe care le considera „inacceptabile” si anunta faptul ca a cerut o reactie oficiala din partea Ministerului de Externe rus pentru a lamuri situatia.

Screenshot_MFA_RO_TwitterCeva timp mai tarziu, acelasi premier rus a ales Twitter pentru a anunta faptul ca a decis sa plece in ciuda interdictiilor de calatorie. Cu toate acestea, a fost nevoie sa se intoarca, conform postarilor sale:

rogozin_2Lasand la o parte declaratiilor politice si contextul regional instabil, este interesant faptul ca Twitter este unul dintre canalele online din ce in ce mai des folosite pentru a transmite pozitii oficiale sau declaratii controversate. Faptul ca Ministerul nostru de Externe a reactionat prompt la afirmatiile de pe Twitter demonstreaza pe de o parte faptul ca se monitorizeaza activitatea online a inaltilor demnitari internationali, dar si ca aceste canale online sunt considerate surse veridice de informatii.

LATER EDIT:

Vice Premierul a continuat seria declaratiilor legate de Romania pe Twitter. Astfel, el a afirmat ca Rusia va explica in curand ce cred despre Romania si de asemenea ca de abia asteapta o vizita a oficialilor romani si moldoveni in Rusia.

Screenshot 2014-05-11 19.17.14

Screenshot 2014-05-11 19.17.31

 

Nu au mai fost identificate postari din partea Ministerului de Externe al Romania fata de declaratiile domnului Rogozin, insa pe contul de Twitter al Ministerului de Externe al Republicii Moldova a aparut un postare ce duce catre un comunicat de presa oficial referitor la vizita privata a Vice Premierului Rusiei.

Screenshot 2014-05-11 19.20.32

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *