Daonota

Tu ce nota ai da institutiilor publice?

0 Flares 0 Flares ×

Ati intrat in contact cu o institutie publica pentru a beneficia de un serviciu? Cu siguranta ca da. Daca ati fost multumit de calitatea serviciilor primite, sau dimpotriva, daca ati fost nemultumit, haideti sa le dam si o nota!

Prin portalul DaoNota.ro va invitam sa le spuneti conducatorilor institutiilor publice care este parerea dumneavoastra legat de calitatea serviciilor din administratia publica romaneasca. Echipa noastra crede foarte mult in importanta feedback-ului in procesul de imbunatatire a serviciilor publice administrative existente in Romania si isi doreste, prin intermediul acestei platforme, sa incurajeze cetatenii sa raporteze atat serviciile bune de care au avut parte in administratie, cat si cele mai putin bune.

Cu atat mai mult cu cat tocmai ce am trecut prin alegeri locale, consideram ca este foarte important sa oferim ocazia cetatenilor sa noteze calitatea serviciilor oferite de administratie – va fi un test pentru noii alesi de a vedea cat de mult inteleg si se preocupa de parerea cetatenilor referitor la activitatile pe care tocmai le-au preluat.

Va invitam asadar sa va spuneti parerea legat de modul in care functionarii publici din cadrul unei anumite institutii publice v-au ajutat sau, din contra, mai mult v-au incurcat in solutionarea serviciului pe care l-ati avut de realizat (plati de taxe si impozite, eliberare de documente oficiale, cererea de informatii ajutatoare pentru indeplinirea unui serviciu public etc).

Notarea este foarte simpla – completati formularul online cu cateva informatii de baza, selectati serviciul de care ati benefiat, dati nota pe care o considerati potrivita pentru calitatea serviciului primit si trimiteti feedback-ul catre noi. Meniurile din formular sunt dinamice, nu va trebui decat sa scrieti primele litere din numele orasului/judetului sau a institutiei publice la care va referiti si veti avea doar de ales din optiunile sugerate. Postarea dumneavoastra va aparea public, astfel ca veti putea urmari in timp real ce parere au utilizatorii legat de subiect.

Pe baza feedback-ului dumneavoastra, platforma genereaza in mod automat statistici legate de regiunile care genereaza cele mai multe sesizari sau institutiile publice laudate sau criticate in urma feedback-ului primit.

DaoNota.ro este un proiect al Institute for Digital Government, organizatie ce contribuie la modernizarea administratiei publice prin dezvoltarea abilitatilor de comunicare online a personalului de comunicare precum si prin mai buna integrare a noilor tehnologii in relatia dintre cetateni si administratie.

Urmatorul pas al proiectului DaoNota.ro este de a implica institutiile publice in acest proces – ne propunem sa invitam diverse institutii publice ce ofera servicii administrative catre cetateni sa analizeze feedback-ul primit si sa il includa in strategia de imbunatatire a administratiei publice (strategie discutata si avuta in vedere la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice). Va vom tine la curent, ca de obicei, legat de evolutia proiectului.

Platforma este deocamdata in beta, astfel ca va invitam sa o incercati si sa dati feedback legat de serviciile de care ati beneficiat – acesta este o parte esentiala din procesul de interactiune si consultare cu cetatenii pe care administratia trebuie sa il accepte. De asemenea, daca vedeti aspecte ce ar trebui imbunatatite la nivel de accesibilitate/functionalitati, va rog sa ni le raportati pe andreea@digitaldiplomacy.ro

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *