Imaginea cu DigiGov, reteaua comunicatorilor din administratia publica

DigiGov martie – vorbim despre aplicatii

19 Flares 19 Flares ×

Intalnirea DigiGov din aceasta luna va avea loc pe 31 martie si va fi dedicata aplicatiilor ce pot fi de folos administratiei publice.

De ce am ales acest subiect? Pentru ca aplicațiile web sau de mobil sunt solutii inovative cu numeroase beneficii atat pentru administratia publica, cat si pentru cetateni.

Aceasta in conditiile in care un nivel mai ridicat de transparenta si eficienta in activitatea si serviciile institutiilor publice, impreuna cu noi oportunitati pentru ca cetatenii sa devina mai implicati in problemele societatii conduc la o imbunatatire a calitatii interactiunii dintre stat si cetateni.

In editia din aceasta luna vom afla informatii practice despre cateva din aplicatiile deja lansate de catre autoritati locale sau centrale si vom incerca sa vedem care este impactul acestora in comunitate, cum contribuie la implicarea cetatenilor in activitatea institutiilor (acolo unde este cazul) si ce fel de alte aplicatii pot fi dezvoltate de catre administratie.

Iata cateva dintre aplicatiile despre care vom discuta in cadrul intalnirii:

Asa cum am mai povestit, evenimentul este deschis comunicatorilor in administratia publica romaneasca, dar si din ambasade sau alte institutii internationale ce au reprezentante in Romania.

Reteaua DigiGov are ca scop facilitarea comunicarii si schimbul de experiente si bune practici intre institutiile statului, societate civila, jurnalisti, bloggeri dar si comunicatori din reprezentantele institutiilor publice straine in Romania pe teme legate de comunicare institutionala in mediul online.

DigiGov este o retea interna, cu intalniri regulate (lunare), iar fiecare dintre aceste intalniri are  o tema de discutii specifica – temele sunt de obicei stabilite din randul practicilor de lucru ale participantilor.

Daca va doriti sa participati (in conditiile in care lucrati in departamentul de comunicare al unei institutii publice, fie ea locala sau centrala) este incurajat sa ne trimita un email scurt la una dintre adresele de mai jos:

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *