IMG_1122

Editia DigiGov din noiembrie 2015 a fost dedicata sistemelor de e-guvernare din Romania

0 Flares 0 Flares ×

Ultima editie DigiGov din 2015 a avut loc pe 24 noiembrie 2015 si a fost organizata impreuna cu Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR). Tema acesteia a fost E-guvernare in Romania prin sistemele operate de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei iar in cadrul sau am discutat despre principalele sisteme de e-guvernare gestionate de AADR si cum pot acestea sa eficientizeze interactiunea institutiilor publice cu cetatenii.

Digitalizarea serviciile guvernamentale, respectiv modernizarea și transferarea serviciilor publice în mediul online reprezintă o prioritate pentru Uniunea Europeană. Acest obiectiv este inclus în Agenda Digitală, care la rândul său este unul dintre cei şapte piloni ai strategiei de dezvoltare Europa 2020
 
La nivel național, digitalizarea serviciilor face parte din principalele puncte ale Strategiei Naționale privind 
Agenda Digitală adoptată în 2015. Însă, numeroase proiecte în acest sens au fost demarate cu mult înainte.
Ne-am bucurat de o audienta numeroasa, interesata de sistemele de guvernare administrate de AADR:
  • Ghiseul.ro – portal unic prin care se pot plati taxe si impozite, online, de catre cetateni.
  • Punctul de Contact Unic Electronic – elimina mersul la ghiseu; diminueaza durata de obtinere a autorizatiilor/avizelor/calificarilor/certificarilor

 

IMG_1121

Speram ca tot mai multe institutii publice sa se inroleze in aceste sisteme si astfel sa faciliteze interactiunea dintre cetatean si serviciile publice. Multumim Agentiei pentru sustinere si organizare si speram ca proiectele sa se dezvolte din ce in ce mai mult in anii urmatori.

***

Reteaua DigiGov are ca scop facilitarea comunicarii si schimbul de experiente si bune practici intre institutiile statului, societate civila, jurnalisti, bloggeri dar si comunicatori din reprezentantele institutiilor publice straine in Romania pe teme legate de comunicare institutionala in mediul online.

DigiGov este o retea interna, cu intalniri regulate (lunare), iar fiecare dintre aceste intalniri are  o tema de discutii specifica – temele sunt de obicei stabilite din randul practicilor de lucru ale participantilor.

Daca va doriti sa participati (in conditiile in care lucrati in departamentul de comunicare al unei institutii publice, fie ea locala sau centrala) este incurajat sa ne trimita un email scurt la una dintre adresele de mai jos:

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *