Flux Social Media

Flux Social Media – aplicatia care reuneste conturile online ale administratiei publice

22 Flares 22 Flares ×

Departamentul pentru Servicii Online si Design din cadrul Cancelariei Primului Ministru a lansat Flux Social Media, o aplicatie web (un website) care reuneste toate conturile social media ale institutiilor publice centrale.

Aplicatia reuneste toate conturile online oficiale ale institutiilor, in masura in care acestea sunt cunoscute. Orice institutie care nu se regaseste pe platforma isi poate crea cont si isi poate introduce conturile online.

Cum functioneaza si care ar fi avantajele utilizarii Fluxului?

In primul rand, conturile de social media sunt grupate sub forma unor fluxuri prestabilite. Astfel, exista un flux ce reuneste toate conturile online ale administratiei centrale, un flux ce strange Consulatele si Ambasadele Romaniei (in principiu paginile de Facebook ale reprezentantelor diplomatice ale Romaniei in afara granitelor) precum si un flux pentru conturile online ale Ministerului Apararii Nationale (stiati ca exista mai mult de 20 de conturi online ale MApN?)

De asemenea, orice utilizator isi poate crea cont individual si isi poate seta propriul flux, in functie de nevoile de informare.

Aplicatia poate fi utila pentru jurnalisti de exemplu, care isi pot crea propriile fluxuri de informatii si pot urmari mai usor ceea ce comunica anumite institutii in mediul online.

Deocamdata este un pic complicat de creat acest flux si de aceea exista si un tutorial pe site, insa sunt convinsa ca dezvoltatorii vor imbunatati aceasta experienta.

Eu va recomand sa il folositi si sa ne spuneti cum vi se pare. Eu am inceput deja sa il verific periodic si constat ca este foarte util pentru ca ma ajuta sa fiu la curent cu cele mai recente postari ale institutiilor publice din Romania. De asemenea, se poate vedea foarte simplu care sunt cele mai active institutii in mediul online si cu ce fel de mesaje. Un element mai putin placut este legat de actualizarea feed-urilor pentru ca, desi apare informatie noua la fiecare 10 minute, feed-urile „se misca” prea repede pe pagina si devine obositor sa le „urmaresti” dupa o anumita perioada. Dar, din nou, cred ca este ceva ce se va imbunatati pe parcurs.

Deocamdata, felicitari echipei din spatele proiectului si asteptam cu nerabdare noutati!

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *