Untitled

Stirile de vineri din diplomatia digitala

14 Flares 14 Flares ×

În fiecare secundă se întâmplă ceva interesant în lumea diplomaţiei digitale. Iată câteva dintre cele mai interesante ştiri şi link-uri de săptămâna aceasta:

  • Franţa devine din ce în ce mai prezentă şi activă pe Twitter, iar acest lucru este evident dacă ne uităm pe panoul de activitate prezentat de Ministerul Afacerilor Externe francez @francediplo_EN.
  • Ministrul de Externe britanic William Hague @WilliamJHague a vizitat sediul Twitter din Washington DC pe 26 februarie, pentru a discuta cu reprezentanţii companiei despre diplomaţie digitală şi social media. Cu această ocazie, Hague a ţinut o sesiune Q&A despre politică externă, situația din Siria sau Iran, folosind hashtag-ul #AskFS. Puteți citi discuţiile aici.
  • Ambasadorul Statelor Unite la ONU, doamna Samantha Power, a organizat pe 24 februarie o sesiune Q&A pe pagina sa de Facebook, despre politica externă a SUA șiimplicarea ONU în diverse crize în lume. Întreaga sesiune poate fi găsită aici.
  • Jocurile Olimpice de la Soci s-au încheiat, iar @Twiplomacy a adunat toate tweeturile liderilor politici, pentru a vedea Jocurile prin ochii lor. Vă sugerăm să citiți articolul, care este disponibil aici, pentru imagini și comentarii inedite.
  • Sunteţi pe Twitter dar nu ştiţi pe cine să urmăriţi? Atunci vă invităm să descoperiţi listele utile prezentate de Post Planner aici, la care le adăugăm pe cele ale Twiplomacy.
  • Trecând în zona de presă, vă recomandăm un articol interesant publicat de PBS despre cum se adaptează Diplomaţia Publică a Departamentului de Stat la tehnologia mobilă, pe care îl găsiți aici.

Dacă ştiţi de alte evenimente sau articole care credeți că ar trebui să fie incluse în acest articol, trimiteţi-ne link-ul și motivația, iar noi le vom adăuga.

You Might Also Like

Published by

Andra Alexandru

Specialist în Comunicare și Relații Internaționale, cu experiență profesională în diplomație publică și comunicare instituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *