blogging-guest-bloggers-welcome

Guest blogging ca sursa alternativa de continut

23 Flares 23 Flares ×

Daca sunteti o institutie publica si aveti un blog pe care postati diverse informatii pe un ton mai putin oficial, guest blogging-ul poate fi o alternativa buna pentru a pastra continutul mereu proaspat iar cititorii la curent cu noutatile. „Guest blogging”, pentru cine nu stie, inseamna invitati speciali care apar pe blogul institutional la ocazii speciale pentru a discuta despre un subiect de interes, insa poate intr-un stil diferit, necaracteristic institutiei dumneavoastra.

Am ales sa mentionez despre acest concept deoarece am primit astazi pe email o invitatie la a citi postarea unui invitat special pe blogul Ambasadei britanice. Charley Ottley este unul dintre prezentatorii Travel Channel, parte din echipa care a realizat documentarul “Wild Carpathia”. Ei bine, Charley a raspuns invitatiei Ambasadei britanice de a povesti pe blog despre film dintr-o perspectiva proprie, de la cum a ajuns sa faca un documentar despre Romania pana la propria parere despre mostenirea naturala a tarii noastre. Aflam cu aceasta ocazie, printre altele, ca se pregateste si episodul 3 si ca, se pare, Wild Carpathia este cel mai bine vizionat program Travel Channel din cei 26 de ani de istorie!

Va recomand lectura din doua motive: una profesionala (este un bun exemplu de cum o institutie poate iesi din zona de stiri conventionale si specifice activitatii sale pentru a oferi cititorilor sai o altfel de informatie, la fel de utila) si una personala (puteti afla cateva lucruri interesante despre modul in care a fost realizata filmarea si editarea, precum si ce se pregateste in continuare).

Blogul este prin excelenta un instrument de comunicare personala, prin care institutia se umanizeaza si ofera publicului sau informatii legate de viata din spatele birourilor, despre proiecte care nu cad neaparat in raza de actiune a institutiei dar au legatura cu activitatea sa. Ambasada britanica de exemplu intretine doua bloguri, ambele gazduite pe platforma Ministerului de Externe britanic. Unul apartine Ambasadorului britanic Martin Harris, unde acesta scrie despre evenimentele sau proiectele la care ia parte, precum si despre perspectiva sa asupra anumitor evenimente si un altul al institutiei, pe care sunt gazduite atat postari legate de activitatea ambasadei cat mai ales postarile invitatilor speciali (romani sau britanici) care din nou ofera o perspectiva personala asupra lucrurilor.

Vom mai vorbi despre bloguri institutionale cu alte ocazii, pana atunci va las cu Charley si „Wild Carpathia”. Partea a doua este intitulata „From the Mountains To The Sea” („De la munti pana la mare”) si va avea premiera in Europa, pe Travel Channel, in data de 5 septembrie, de la ora 19.00 (ora României).

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

One thought on “Guest blogging ca sursa alternativa de continut”

  1. Din pacate, noile politici antispam de la Google, limiteaza obtinerea de linkuri prin intermediul articolelor de tip guest blogging de slaba calitate sau automatizate. Ramane de vazut cat de drastice vor fi noile reglementari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *