Screenshot 2014-11-18 21.15.13

Portalul legislativ – o aplicatie care permite accesul gratuit la o baza de date legislativa nationala

0 Flares 0 Flares ×

Pe 12 noiembrie 2014 Ministerul Justitiei a lansat „Portalul Legislativ„, o aplicatie menita sa imbunatateasca accesul cetatenilor la legislatia nationala, intr-o forma actualizata si consolidata.

Concret, aplicatia ne ofera gratuit acces la peste 150.000 de acte normative (acte normative din perioada 1989 pana in prezent, cat si acte de interes de dinainte de 1989). Se pot analiza de asemenea si modificarile suferite in timp de un act normativ precum si forma consolidata a acestuia.

Baza de date cu care comunica aplicatia este gestionata de Ministerul Justitiei si accesul este deschis oricarui, fie cetatean, fie institutie publica sau privata. Aplicatia „Portalul legislativ” este interconectata cu portalul european comun al legislatiilor naţionale N-Lex.

Ma bucura lansarea acestui proiect. Cred ca este un pas bun inainte spre transparentizarea si modernizarea administratiei publice. Functia de cautare merge bine, se poate gasi orice act normativ precum decizii judecatoresti sau hotarari de guvern pe baza unor cuvinte cheie pe care le folosim. Costul construirii acestei aplicatii electronice (incluzand achizitia de diverse baza de date) mi se pare insa insa foarte ridicat – aproximativ 4 milioane de Euro (conform declaratiilor Ministrului Justitiei pentru Hotnews.ro). Proiectul a fost finantat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Daca ati folosit portalul sau daca acest acces deschis catre acte normative va ajuta in mod direct, va astept comentariile – as fi curioasa sa vad, un moment dat in viitor, cateva statistici referitoare la numarul accesarilor.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *