gov-jobs-mic

Posturi vacante in administratia publica din Romania

0 Flares 0 Flares ×

In cazul in care cautati un loc de munca in sectorul public dar nu vreti sa verificati fiecare pagina web de institutie locala sau centrala in parte cautand sectiunea Cariere, exista un instrument care faciliteaza aceasta cautare: website-ul Posturi.gov.ro.

Posturi.gov.ro reprezinta unificarea intr-un portal unic a informatiilor privind posturile vacante de functionar public din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din Romania. Este, in acelasi timp, o modalitate de respectare a principiului transparentei fata de cetateni şi fata de societatea civila. Scopul portalului posturi.gov.ro este informarea publicului interesat de ocuparea unui loc de munca in cadrul administratiei centrale si locale din Romania.

Conform descrierii oficiale, site-ul pune la dispozitia celor interesati si un ghid prin consultarea caruia acestia pot afla mai multe despre ocuparea unei functii publice: conditii generale, procedura de desfasurare a unui concurs pentru ocuparea unui post public, ce trebuie sa contina dosarul de concurs, care sunt criteriile de evaluare intr-un interviu s.a. In plus, persoanelor interesate li se pune la dispozitie un breviar ce cuprinde actele normative care reglementeaza procedura de ocupare a unei functii publice si alte documente corelate.

Initiativa reprezinta continuarea proiectului PublicJob.ro, lansat in 2012 si coordonat de catre Cristian Botan, in prezent consilier pentru transparenta in administratia publica. Proiectul a reprezentat primul efort de acest gen de la noi din tara, indexand toate posturile publice, oferind informatii necesare pentru depunerea dosarului si creand posibilitatea ca cei interesati sa gaseasca posturile cautate aplicand o serie de filtre la cautare.

Posturi.gov.ro a fost nominalizat in cadrul Summit-ului Open Government Partnership de la Londra drept unul dintre proiectele de succes realizate la nivel international in vederea transparentizarii activitatii Guvernului, mai precis combaterea coruptiei si a lipsei de transparenta in procesul de recrutare pentru sectorul public.

Aveti posibilitatea abonarii la un newsletter lunar care va ofera, structurat si organizat, lista ofertelor de munca si a conditiilor care trebuie indeplinite.

print_screen_newsletter_posturi_gov.roInspirate de sectiunile speciale ale lui Cristi Manafu sau Sabina Cornovac, ne-am hotarat ca pe DigitalDiplomacy.ro sa cream o sectiune speciala dedicata instrumentelor online puse la dispozitia cetatenilor pentru a afla oferte de munca sau internship in sectorul public. Asteptam si sugestii de la voi!

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

One thought on “Posturi vacante in administratia publica din Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *