de-weekend-slider

Programe, documentare, workshopuri, aplicatii mobile si altele

0 Flares 0 Flares ×

Revenim astazi cu cateva noutati interesante din lumea jurnalismului de investigatie (pentru ca tot mai des ne confruntam cu Fake News), dar si cateva proiecte foarte utile peste care as vrea sa va uitati si sa le dati mai departe catre persoane care ar putea fi interesate. 

Ministerul Turismului a lansat o aplicatie de mobil (Explore Romania)

Aplicatia Explore Romania este de fapt un ghid interactiv al principalelor obiective turistice din țara noastră. O puteti descarca atat din iOS cat si din Android.


Toate guvernele mint (All Governments Lie)

Este vorba despre un documentar despre cum se raporteaza stirile si cat de important este jurnalismul de investigatie. Am aflat despre el de la Ovidiu Vanghele si va recomandam sa il urmariti, daca va intereseaza subiectul. Iata mai multe detalii:

Michael Moore povestește că I.F. („Izzy“) Stone i-a spus că dacă vrea să știe care sunt adevăratele știri, trebuie să meargă direct la pagina 17 a ziarului. Prima pagină, în viziunea lui, este întotdeauna controlată de putere: de guverne, de sponsori corporatiști și de propagandă. Prea puțin cunoscut, Stone este un jurnalist care între anii 1950–70 a păstrat o distanță sănătoasă și față de puterea politică și față de mass-media mainstream din Statele Unite. Stone este punctul de referință pentru cei care practică astăzi, cu din ce în ce mai mari dificultăți financiare, un jurnalism de investigație independent, pe cât de necesar, pe atât de incomod. Puțin cunoscuți, acești oameni de presă se află permanent în prima linie a luptei dintre interesele puterii și interesul public: Glenn Greenwald, fostul jurnalist de la The Guardian care, împreună cu regizoarea Laura Poitras, a fost primul contact al avertizorului de integritate Edward Snowden; Jeremy Scahill, autorul principalelor dezvăluri privind asasinatele cu drone; Matt Taibbi, reporterul de război al revistei de muzică Rolling Stone; și Amy Goodman, principala figură a canalului de știri online Democracy Now!

Mai multe detalii


Workshop-ul IoT4Girls este deschis pentru inscrieri pana pe 20 martie! 

IoT4Girls este un workshop pentru fete de liceu organizat de către Tech Lounge si Codette prin programul Google RISE.

Ești elevă de liceu? Vrei să înveți să programezi și să te distrezi în același timp? La workshopul IoT4Girls vei învăța cum să programezi gadgeturi și să le controlezi prin internet.

Participarea la workshop nu costă nimic – dar locurile sunt limitate așa că vom selecționa participantele folosind acest formular. Organizatorii asigura masa de pranz, materiale pentru workshop, cazare pentru fetele care nu stau in Bucuresti.

Inscrierile sunt deschise pana pe 20 martie! Inscriere AICI


Teach for Romania lanseaza o noua sesiune de inscriere! 

Teach for Romania este un program transformational – te poti inscrie sa fii invatator sau profesor pentru copii care studiaza in conditii mai putin usoare. Împreună cu parteneri atent selecționati, Teach for Romania îți va oferi un program rezidențial de training de leadership şi pedagogie pe perioada verii, pentru a avea o pregătire adecvată înainte să ajungi în școala parteneră în care vei preda. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii/profesorii Teach for Romania vor deveni acei învățători/profesori model, îndrumători, surse de inspirație, capabili să creeze o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Toate aceste elemente vor contribui la nivelul de implicare al elevilor în învățare (reducerea ratei abandonului școlar) și la îmbunătățirea performanțelor școlare (rezultate la evaluările la învățătură).

Toți învățătorii/profesorii Teach for Romania vor reprezenta (după cei doi ani de predare) o resursă incontestabil de valoroasă, atât pentru sistemul de educație, cât și pentru societate. Indiferent de alegerile lor ulterioare, aceștia vor fi susținuți de rețeaua internațională Teach for All și de către Teach for Romania. Opțiunile sunt nelimitate și foarte valoroase: își pot continua carierele în educație, pot activa în domenii conexe acesteia (antreprenori în educație, administrație școlară, business-CSR), aceasta rețea de alumni va continua să susțină activ reforma sistemului educațional românesc.


Cif Curata Romania lanseaza programul „Impreuna Curatam Romania Calatorind!”

Scriem despre o campanie comerciala pentru ca ne place ideea din spatele sau si modul creativ de a impulsiona atat munca in folosul comunitatii dar si calatoria prin Romania.

Cei de la CIF isi doresc sa redea frumusetea catorva obiective turistice nationale, astfel ca le propune romanilor sa schimbe destinatia de excursie din afara tarii, de anul acesta, cu una gratis in Romania. Spun gratis deoarece excursiile nu vor fi achitate in bani, ci prin implicarea intr-o actiune de curatenie, alaturi de Cif;

Pentru a intra in competitia pentru o excursie in Romania, unde modalitatea de plata este reprezentata doar de implicarea intr-o actiune de curatenie, participantii trebuie sa acceseze pagina de Facebook Cif sau direct aplicatia de concurs. Inscrierea se face completand formularul online si indicand, pe scurt, motivul pentru care doresc sa participe in competitie si sa se alature demersului Cif de a curata Romania.

Gasiti mai multe la Lucian Mandruta pe blog.


Biserica si digitalul

Episcopul Paul Tighe a participat la conferinta South by Southwest Interactive si a vorbit despre preocuparea Bisericii Catolice legat de mediul digital si implicarea Bisericii in conversatia online

Am citit recent un articol interesant despre participarea Episcopului Paul Tighe la conferinta South by Southwest Interactive. Contul de Twitter al Papei, @Pontifex, ramane unul dintre cele mai influente si urmarite conturi ale unui lider international (conform Twiplomacy 2016 – ocupand locul 4 in Topul celor mai influenti lideri globali in 2016 si locul 2 in Topul celor mai urmariti lideri globali in 2016) .

Mai multe gasiti in interviul pe care cei de la BBC l-au facut cu Paul Tighe.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *