biz-2

Social Media Summit 2015 – un eveniment relevant si pentru sectorul public

6 Flares 6 Flares ×

Recent a avut loc la București ediția de anul acesta a Social Media Summit, organizat de Revista Biz.

Deși poate vă veți întreba cât de relevant este un astfel de eveniment pentru sectorul public, răspunsul este simplu: multe din insight-urile și tehnicile aplicate de mediul privat pentru comunicarea prin intermediul rețelelor sociale pot fi utilizate și de către sectorul public.

Comunicatorii din instituțiile publice din România trebuie să își îndrepte privirea nu doar către ceea ce se întâmplă în diplomația digitală la nivel internațional sau exemple de bune practici în comunicarea online realizată de instituții publice din alte țări membre UE, ci și la ce anume funcționează pentru publicul autohton.

Social Media Summit București 2015 a oferit prezentări interesante, idei de proiecte și activități în mediul online, dar mai ales un sneak peak în ceea ce specialiștii în comunicare se așteaptă să funcționeze în următoarea perioadă pentru o comunicare mai eficientă cu publicuri diverse prin intermediul rețelelor sociale.

Focus pe conținut de calitate, misteriosul dark social media, impactul rețelelor sociale pentru comunicarea politică sau cei mai activi bloggeri în campanii online din România sunt doar câteva din aspectele punctate la acest eveniment. Pentru o imagine de ansamblu a prezentărilor, recomandăm lista compusă de Mădălin Blidaru, pe blogul său, aici.

În concluzie, am internalizat multe din ideile prezentate, pe unele le adaptăm la activitatea sectorului public, iar altele conduc la noi direcții de acțiune în comunicarea instituțională.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *