de-weekend-slider

Stiri de weekend

5 Flares 5 Flares ×

Ca de obicei la sfarsit de saptamana, facem un rezumat al celor mai interesante stiri din lumea diplomatiei digitale. Astazi vorbim despre sesiuni de chat pe Facebook cu un consilier prezidential roman, lansarea unui raport special dedicat modului in care institutiile publice internationale comunica pe Twitter, cum contribuie Facebook la redesenarea geopoliticii si multe altele.

Cu ocazia Forumului Economic China – CEE care a avut loc in perioada 25-26 noiembrie 2013, Guvernul Romaniei a ales sa comunice si online diverse componente ale programului. Astfel ca au transmis prin livestream discursurile si evenimentele importante, au promovat in timp real pe contul oficial de Twitter @guv_ro cele mai importante declaratii si chiar au creat un hashtag dedicat evenimentului – #investro.

Se pare ca prima “aventura” a consilierului prezidential Cristian Diaconescu in social media a fost un succes caci a ales sa continue traditia si a organizat o noua sesiune de discutii pe pagina sa de Facebook si in aceasta saptamana.

Se pare ca Facebook testeaza zilele acestea un sistem de rating al paginilor de Facebook. Nu toate paginile au fost folosite pentru aceasta incercare dar noi am descoperit cateva care au primit “note” de la utilizatori. Sistemul nu este nou, Facebook face acest rating inca din 2012 dar niciodata atat de vizibil (ratingul este vizibil chiar in partea superioara a paginii, sub imaginea de cover). La ce foloseste acest sistem de notare? Se pare ca o nota cat mai mare poate ajuta pagina respectiva sa creasca in numarul de afisari din Newsfeed si sa ajunga la utilizatori care altfel nu ar fi stiut ca exista. Cu alte cuvinte, cu cat veti avea un rating mai bun, cu atat pagina va beneficia de mai multa promovare automata de la Facebook. Lucrurile inca nu sunt finale si nu se stie daca Facebook va pastra acest sistem. Pana atunci, iata niste print-screenuri facute de DigitalDiplomacy.ro in aceasta seara.

MAE

BEB

In mod interesant, Facebook a ales sa recunoasca oficial Kosovo drept stat independent (pana acum, la crearea unui cont, utilizatorii retelei sociale care locuiau intr-un oras din regiunea Kosovo erau nevoiti sa aleaga ca tara de resedinta Serbia in lipsa altei alternative). Miscarea celor de Facebook a fost laudata atat de Premierul Hashim Thaci cat si de Ministrul pentru Integrare Europeana Vlora Citaku.

Senatorul Mircea Geoană va fi promovat „Înalt reprezentant al Guvernului” şi se va ocupa de proiecte strategice şi de diplomaţie publică. De pe alta parte, Dan Dima, consilier prezidential, explica intr-un articol pentru CaleaEuropeana.ro ce inseamna diplomatie publica si care ar fi impactul unei asemenea numiri pentru Romania.

Zoo Baneasa este prima gradina zoologica cu QR coduri din Romania. Scanand cele aproximativ 90 de QR coduri de la amplasamentele Gradinii Zoologice descoperim informatii despre animale.

Agenția de comunicare si relații publice Burson – Marsteller a lansat cel mai recent studiu Twiplomacy, care ne arata faptul ca toate organizațiile internationale au cel puțin un cont de Twitter si peste jumatate din liderii lor au conturi personale active. Andra a vorbit mai multe despre rezultatele studiului intr-un articol recent pe blog.

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

One thought on “Stiri de weekend”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *