Multe lucruri interesante s-au întâmplat recent în domeniile menționate în titlu- comunicare instituțională, diplomație publică și diplomație digitală. Și iată câteva:
După cum știți, Summit-ul NATO a avut loc în perioada 4-5 septembrie în Marea Britanie, iar acest eveniment important a fost în centrul atenției întreaga săptămână inclusiv pe Twitter, canalul de comunicare online preferat de către cei mai mulți lideri politici. Doar în prima zi a summit-ului, peste 160.000 de tweet-uri cu referire la eveniment au fost publicate, iar știri despre acesta au fost transmise în întreaga lume.
Un anunt interesant a venit recent din Estonia, care ar putea deveni una dintre primele țări care lansează ambasade complet digitale, într-un efort de a reduce costurile. Taavi Kotka, Secretarul General Adjunct al Ministerului Afacerilor Economice și Comunicațiilor din Estonia a declarat că asemenea ambasade ar putea ajuta statul în potențiale situații de criză, cum ar fi atacurile cibernetice.
În România, Ministrul Delegat pentru IMM-uri și Turism, Florin Jianu a început o leapsă unică pe pagina sa de Facebook, cu selfie-uri la obiective turistice din România. Această inițiativă ar putea deveni una dintre cele mai interesante campanii de promovare a turismului românesc, deși este realizată fără buget.
Când vine vorba de evenimente în următoarea perioadă, două inițiative importante se desfășoară chiar zilele acestea în România, respectiv a doua ediție a Forumului European al Diplomației Publice și campania #priNeamt.
A doua ediție a Forumului European al Diplomației Publice are loc în perioada 8-10 septembrie la Iași și va avea ca vorbitori mulți specialiști renumiți în acest domeniu, cum ar fi PJ Crowley – Fostul purtător de cuvânt al Departamentului de Stat și Profesor la Universitatea George Washington, Patricia Yates – Director al Agenției VisitBritain, Sean Aday – Director al Centrului pentru Diplomație Publică și Comunicare Globală la George Washington University.
A treia ediție a celui mai important eveniment dedicat promovării online a unui județ –Județul Neamț – din România, numit #priNeamt, va avea loc între 5 și 11 septembrie 2014, la care vor participa 60 de bloggeri, 40 din România, 12 din Marea Britanie și 8 din Republica Moldova.
Dacă aflați de alte evenimente interesante din domeniul comunicării instituționale online, așteptăm mesajele voastre, iar noi le vom promova.
Published by