nato

Stiri despre comunicare institutionala, diplomatie publica si diplomatie digitala

15 Flares 15 Flares ×

Multe lucruri interesante s-au întâmplat recent în domeniile menționate în titlu- comunicare instituțională, diplomație publică și diplomație digitală. Și iată câteva:

După cum știți, Summit-ul NATO a avut loc în perioada 4-5 septembrie în Marea Britanie, iar acest eveniment important a fost în centrul atenției întreaga săptămână inclusiv pe Twitter, canalul de comunicare online preferat de către cei mai mulți lideri politici. Doar în prima zi a summit-ului, peste 160.000 de tweet-uri cu referire la eveniment au fost publicate, iar știri despre acesta au fost transmise în întreaga lume.

Un anunt interesant a venit recent din Estonia, care ar putea deveni una dintre primele țări care lansează ambasade complet digitale, într-un efort de a reduce costurile. Taavi Kotka, Secretarul General Adjunct al Ministerului Afacerilor Economice și Comunicațiilor din Estonia a declarat că asemenea ambasade ar putea ajuta statul în potențiale situații de criză, cum ar fi atacurile cibernetice.

În România, Ministrul Delegat pentru IMM-uri și Turism, Florin Jianu a început o leapsă unică pe pagina sa de Facebook, cu selfie-uri la obiective turistice din  România. Această inițiativă ar putea deveni una dintre cele mai interesante campanii de promovare a turismului românesc, deși este realizată fără buget.

Când vine vorba de evenimente în următoarea perioadă, două inițiative importante se desfășoară chiar zilele acestea în România, respectiv a doua ediție a Forumului European al Diplomației Publice și campania #priNeamt.

A doua ediție a Forumului European al Diplomației Publice are loc în perioada 8-10 septembrie la Iași și va avea ca vorbitori mulți specialiști renumiți în acest domeniu, cum ar fi PJ Crowley – Fostul purtător de cuvânt al Departamentului de Stat și Profesor la Universitatea George Washington, Patricia Yates – Director al Agenției VisitBritain, Sean Aday – Director al Centrului pentru Diplomație Publică și Comunicare Globală la George Washington University.

A treia ediție a celui mai important eveniment dedicat promovării online a unui județ –Județul Neamț – din România, numit #priNeamt, va avea loc între 5 și 11 septembrie 2014, la care vor participa 60 de bloggeri, 40 din România, 12 din Marea Britanie și 8 din Republica Moldova.

Dacă aflați de alte evenimente interesante din domeniul comunicării instituționale online, așteptăm mesajele voastre, iar noi le vom promova.

You Might Also Like

Published by

Andra Alexandru

Specialist în Comunicare și Relații Internaționale, cu experiență profesională în diplomație publică și comunicare instituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *