slider-custom-tweetdeck

Timeline customizat pentru TweetDeck

4 Flares 4 Flares ×

Pentru cei mai putin familiarizati cu TweetDeck, acesta este o resursa de organizare, monitorizare si programare a postarilor pe Twitter. Pe baza unui cont de Twitter deja existent si a unuia de TweetDeck care se face in cateva minute, se pot crea feed-uri (ferestre) speciale pentru a urmari diverse conversatii care au loc pe reteaua de socializare, de la monitorizarea unor anumite hashtaguri (#) pana la monitorizarea unor persoane sau conturi oficiale de companie.

TweetDeck are aplicatii atat pentru desktop cat si pentru telefoanele mobile si este o alternativa la indemana atunci cand, de exemplu, dorim sa vedem in acelasi loc si in timp real anumite conversatii care au loc pe Twitter, cand dorim sa programam postari pe Twitter la anumite ore sau pur si simplu, dorim sa vedem interactiunile celorlalti cu noi in timp real.

Recent, cei de la TweetDeck au introdus o noua facilitate – crearea unor feed-uri personalizate, in care un utilizator poate “trage” acele tweet-uri care il intereseaza pentru a crea un “wall” specific, adaptat unei anumite nevoi.

V-am pierdut? Sa explicam mai in detaliu, pe un caz concret:

Sa spunem ca avem o lansare de campanie sau orice alt subiect si dorim sa monitorizam discutiile care au loc pe Twitter referitor la acesta. In TweetDeck putem oricand crea un feed special care sa monitorizeze un anumit cuvant sau un anumit hashtag (#) dar acum, cu aceasta noua optiune, putem controla care anume tweet-uri sa le includem intr-un feed separat. Acest lucru poate fi util atunci cand dorim sa aratam un raport la final de campanile cu ceea ce s-a discutat, sau cu cele mai importante mentiuni etc.

Tot ce trebuie facut pentru a crea acest feed customizat este sa alegeti optiunea de Customer timeline din tabelul de optiuni din meniul din partea stanga (de pe semnul “+”), sa alegeti tweet-uri pe care doriti sa le includeti tinand mouse-ul peste acel tweet si apasand si tragand de semnul pe care l-am incercuit mai jos direct in coloana create special de voi. Si asa, incetul cu incetul, v-ati construit un feed personalizat, care va include numai acele mentiuni de care aveti nevoie.

Cum va spuneam, optiunea poate fi utila atunci cand aveti de facut o monitorizare a unor discutii pe subiecte date sau cand vreti sa trimiteti mai departe niste rapoarte asupra conversatiilor identificate pe Twitter. Acest timeline personalizat poate fi trimis si catre alti utilizatori de Twitter sau poate fi inclus in articole de pe website-uri sau bloguri. De asemenea, se poate chiar accesa un timeline personalizat al unui alt utilizator de Twitter, pentru a vedea el/ea ce fel de continut monitorizeaza.

Daca va incurcati in instructiuni, in momentul in care accesati TweetDeck va aparea un tutorial care va va arata toti pasii care trebuie urmati pentru a folosi aceasta noua facilitate.

Interesant nu? Daca il folositi sa ne spuneti cum functioneaza si daca va este util!

You Might Also Like

Published by

Andreea Hanganu

Peste 6 ani de experienta in comunicare si relatii publice, organizare de evenimente si comunicare online. Timp de 4 ani am coordonat strategia de comunicare in social media pentru una dintre cele mai mari reprezentante diplomatice din Romania, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *